Başkan'ın adamları pantoloncu oldu

Güncelleme Tarihi:

Başkanın adamları pantoloncu oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Turan Sarıgülle'nin sahibi olduğu UKİ'deki eski ekibi Cento markası ile pantolon üretmeye başladı. UKİ'de Turan Sarıgülle ile çalışan, Satış Müdür Yardımcısı Bahadır Demirkurt, İmalat Müdürü Ali Karakaş ve Satış Müdürü Ümit Karabıyık ‘‘Orkon’’ adlı şirketlerini 500 bin mark (49 milyar lira) yatırımla kurdular.

Beylikdüzü Mermerciler Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren Orkon, ürettiği Cento markasıyla Anadolu pazarına yöneldi. Orkon'un ortaklarından Ümit Karabıyık eski patronu hakkında, ‘‘Turan Sarıgülle üçümüzü sektöre kazandırdı. Adeta bir oya gibi bizi işledi. Kendisinden çok şey öğrendik. Fakat UKİ'deki deneyimlerimizden sonra, kendimizi iç pazarda kanıtlamak istedik. O nedenle Orkon'u kurduk’’diye konuştu.

Orkon, Cento markası ile ürettiği pantolonları 42 şehirdeki mağazalara gönderiyor. Şimdilik iç pazara yönelik çalıştıklarını belirten Karabıyık şöyle konuştu:‘‘Şu aşamada ihracat düşünmüyoruz. İç pazarda büyük açlık var. Biz de bu nedenle iç pazara yöneldik. Cento markasını kendimiz ürettiğimiz için tüketiciye uygun fiyattan ulaşıyor. Piyasanın büyük markaları ürünlerinin bir bölümünü fason olarak yaptırdığı için bu maliyet de tüketiciye yansıyor. Dolayısıyla tüketici markaya fazla para ödüyor.’’

Ümit Karabıyık ve Bahadır Demirkurt bir diğer hedeflerinin, ‘‘pantolon shop’’ zinciri kurmak olduğunu söylediler. Karabıyık ve Demirkurt, pantolonun yanı sıra kaban, mont üretimine girmeyi de hedeflediklerini belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!