Başarısızlığı kabul etmeyip yükselişe geçen insanlar

Güncelleme Tarihi:

Başarısızlığı kabul etmeyip yükselişe geçen insanlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2018 14:30

Herkesin hayatında başarılı anları kadar başarısız anları da vardır. İşte başarısızlıklarından ders çıkarıp yükselişe geçenler ve hikayeleri...

Haberin Devamı

Bazen bilgi yetersizliğinden, bazen olanaksızlıktan… Bazen ise şanssızlıktan dolayı hayatta birçok insan başarısızlıklarla karşılaşabilir. Ne Bill Gates ne de Joanne Kathleen Rowling ilk denemelerinde başarıya ulaştılar. Hayatları, kariyerlerine son derece zıt bir şekilde başarısızlıklarla dolu olan çok fazla insan var. İşte onlardan bazıları...

Joanne Kathleen Rowling: Yazdığı seri 400 milyon kopya ile dünyanın en çok satan kitap serisi oldu. Peki J.K. Rowling Harry Potter serisini ne zaman yazdı biliyor musunuz? Eşinden boşandığı ve hükümetin çocuğu için verdiği haftalık 15 dolarla geçinmeye çalıştığı zamanlarda yazdı. 10'dan fazla yayın evi tarafından reddedildi ama yılmaması, onu şu an en çok tanınan yazarlar arasında olmasıyla ödüllendirdi.

Haberin Devamı

Michael Jordan: Basketbol efsanesi Jordan'ın hikayesi lisedeki ikinci yılında okul takımına girmek isteyince, antrenörden yeterli olmadığı ve kısa olduğunu duyunca başladı. Eve gelip saatlerce ağlamış ve annesinin sözleriyle içindeki tutkuya sıkı sıkıya tutunmayı öğrenmiş. Her sabah, her akşam, bulduğu her boş vakitte, yağmur çamur demeden çalışmış. Jordan, şimdilerde attığı o başarılı atışların temelinde 9000'den fazla başarısız atış ve kaybedilen 300’den fazla maçın yattığını söylüyor.

Brian Acton: Hırs, aşırıya gidilmediği sürece insanı başarıya götürür. Bu durumun en güncel örneklerinden biri, Facebook ve Twitter'a iş başvurusunda bulunup reddedilince, şu an milyonlarca kullanıcısı olan WhatsApp'ı kuran Brian Acton. Zamanında kendisini reddeden Facebook ise 16 milyon dolara WhatsApp'a talip oldu.

Vincent Van Gogh: Yıllar boyunca ruh ve sinir hastalıklarıyla iç içe yaşamış olması onu bir efsane olmaktan geri koymamış. Yüzlerce yağlı boya resmi yapmış olmasına rağmen kendisi hayattayken sadece biri satıldı. Ölümünün ardından yeni bir akım oluştu ve eserleri paha biçilemez sanat eserleri arasında yerini aldı.

Walt Disney: Mickey Mouse'un yaratıcısı olan W.Disney, bir eğitim almamıştı ve ambulans şoförlüğü yapıyordu. Ancak memleketine geri döndüğünde kimse ona iş vermedi. Sefillik içinde geçen zaman ona “Peşlerinden gidecek cesaretiniz varsa bütün rüyalar gerçek olabilir.” sözünü söyletti ve 59 Oscar adaylığından 22'sini alarak en çok Oscar kazanan kişi unvanına sahip oldu. Kurduğu şirket, 30 milyon dolarlık geliriyle medya devleri arasında yerini aldı. Çünkü, "Eğer hayal ederseniz gerçekleşir."

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!