Barmanbek en güçlü kadınlar arasında

Güncelleme Tarihi:

Barmanbek en güçlü kadınlar arasında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2001 12:07

Forbes dergisi dünyanın en zengin ve güçlü kadın yöneticileri arasında Doğan Holding Genel Koordinatörü İmre Barmanbek'e 33. sırada yer verdi.

FORBES, dünyanın zengin ve güçlü kadın yöneticilerini ''Amerikalılar'' ve ''uluslararası'' olarak iki kategori halinde sınıflandırdı.

İki kategoride yer alan kadın yöneticiler içinde, en güçlüsünün Hewlett-Packard firmasının yönetim kurulu başkanı Carly Fiorina olduğu, FORBES tarafından belirtildi.

İki numarada e-Bay adlı internet açık artırma sitesinin yönetim kurulu başkanı Meg Whitman yer alıyor. Üç numarada ise Amerikalı ''medya kraliçesi'' Oprah Winfrey bulunuyor. Winfrey geçen yılki listede 15. sıradaydı.

Dördüncü sıraya Avon grubunun başkanı olan Andrea Jung yerleşirken, ''Mirant'' şirketinin yönetim kurulu başkanı Marce Fuller 5. sırayı aldı.

Dünyanın en güçlü kadın yöneticilerinin tam listesi, 15 ekim tarihli FORBES dergisinde yayınlanacak. Derginin 8 Ekim'de piyasaya çıkacağı belirtildi.

ULUSLARARASI KATEGORİ

''Uluslararası'' kategoride en güçlü kadın yönetici ise İngiliz Pearson firmasının yöneticisi Marjorie Scardino.

Bu kategoride ilk 5'e giren diğer kadın yöneticiler de şöyle:

''(2) Anne Lauvergeon, Areva firması başkanı (Fransa), (3) Mary Ma, Legend firması başkan yardımcısı (Hong Kong), (4) Marianne Nivert,Telia firması başkanı (İsveç) ve (5) Lien Siaou-Sze, Hewlett-Packard bölge başkan yardımcısı (Hong Kong).

Bu kategoride sıralamaya giren Doğan Holding Genel Koordinatörü İmre Barmanbek ise 33. sırada bulunuyor.

BARMANBEK: BU, TÜRKİYE'NİN DİĞER MÜSLÜMAN ÜLKELERDEN FARKI

Barmanbek, sıralamaya girdiğini bir arkadaşının çektiği faks sayesinde öğrendiğini söyledi.

Bir süre önce kendisinden CV'sinin (özgeçmiş) istendiğini belirten Barmanbek, böyle bir sıralamada yer almasıyla ilgili duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti:

''Asistanım CV'mi göndermesine rağmen, değerlendirmeye alınacağımı hiç tahmin etmemiştim. Türkiye'de kadınların da böyle bir görevde yer almasından ve bu doğrultuda sıralamaya layık görülmekten dolayı çok mutluyum. Türk kadınının da yönetimde söz sahibi olduğunun göstergesi olması açısından çok sevindirici...

Kadınlarımız, dışarda genellikle bazı Arap ülkelerinde olduğu gibi peçeli ve kapalı olarak tanınıyor. Bu, Türkiye'nin diğer Müslüman ülkelerden farkı... Başarımın anahtarı, şu anda bulunduğum göreve getirilmiş olmam ve iyi bir ekip çalışması yapmam. Umarım bundan sonradaha fazla Türk kadını bu listede yer alır.''
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!