Bankalar tiyatrocuları paylaştı

Güncelleme Tarihi:

Bankalar tiyatrocuları paylaştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bazı banka reklamları, artık oyuncularıyla anılmaya başlandı. Ferhan Şensoy Akbank'la, Uğur Yücel İş Bankası'yla, Şener Şen Pamukbank'la ve Yılmaz Erdoğan da Interbank'la bütünleşti.

Televizyon reklamlarını dizi filmlere dönüştüren bankalar, tiyatro sanatçılarını paylaşamıyor. Şener Şen, Uğur Yücel, Haluk Bilginer, Yılmaz Erdoğan, Ferhan Şensoy, Derya Baykal bankaların isimleri ile bütünleştiler. İlginç ve sürükleyici senaryolar ve ünlü tiyatrocularla hizmetlerini kamuoyuna duyurmaya çalışan bankalar hiçbir masraftan kaçınmıyor.

Tiyatro sanatçılarının rol aldığı öykülü reklam filmlerini ilk kullanan banka Yapı Kredi oldu. İlk olarak 1995 yılında Ali Taran Creative Workshop tarafından Yapı Kredi Bankası için hazırlanan filmde, tiyatro oyuncusu Kaan Girgin'in rol aldığı ‘‘Bay Pardon’’ tiplemesi günlerce konuşuldu.

YÜCEL VE SAĞDUYU

Yapı Kredi Bankası'ndan sonra İş Bankası Haluk Bilginer, Uğur Yücel ve manken Arzum Onan'la, ‘‘Sağduyu’’ kavramını izleyiciye ulaştırdılar.

SAMATYALI CİNAYETTİN

Pamukbank reklam filminde rol alan Şener Şen, canlandırdığı ‘‘Dahi’’ karakteriyle bireysel bankacılıkta çok seçenekli hizmetin nasıl olduğunu aktardı. Daha sonra da reklama bir de ‘‘Samatyalı Cinayettin’’ tipi yerleştirildi. Rpm/Radar Reklam Ajansı, Şener Şen'in bu kampanyada rol almasının en önemli nedeni olarak iyi bir oyuncu ve insanların kolay özdeşleşebileceği bir karakter olmasını gösteriyorlar.

AİLE BOYU

Son günlerde ise en çok Akbank'ın reklam filmi konuşuluyor. Tiyatro oyuncusu Ferhan Şensoy, dizinin ilk bölümünde ailesiyle birlikte rol aldı. Bu reklamlarda Akbank'ın interaktif bankacılıkta aldığı yol gözler önüne seriliyor. Akbank reklam filmleri Repro Reklam Ajansı tarafından hazırlanıyor.

YILMAZ ŞÖFÖR

Interbank da reklamlarında hizmetlerini aktarmak için Yılmaz Erdoğan'ı seçti. Şöför tiplemesiyle karşımıza çıkan Yılmaz Erdoğan, Interbank'ın hizmetlerini farklı bir üslupla aktarıyor.

Akbank'tan 50'nci yıl için özel reklam

Akbank'ın 50'nci kuruluş yıldönümünde Ferhan Şensoy, Derya Baykal çifti ve çocuklarının rol aldığı reklam filmleri dizisinin 9'uncusu Sinan Çetin yönetiminde Sabancı Center'de çekildi. Bugüne kadar gerçekleştirilen sekiz reklamda büyük başarı sağlayan ve Akbank'ın yeni hizmetlerinin topluma daha çabuk ulaşmasını sağlayan Ferhan Şensoy ve ailesi yeni filmde Timur Selçuk'un müziğini bestelediği özel 50.yıl marşı ile ekrana gelecek. Sabancı Center önünde 300 kişilik büyük bir kadroyla çekimler yapıldı. Ferhan Şensoy, ‘‘Bu reklamlar dizileri aratmayacak bir hale geldi’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!