Bankadan ev temizliği

Güncelleme Tarihi:

Bankadan ev temizliği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hollanda'da bankalar müşteri toplamak için ilginç yöntemlere başvuruyorlar. Hollanda'nın önde gelen dört bankasından biri olan Postbank, diğer banka ve sigorta şirketleriyle yaşanan rekabet ortamında, uzun vadeli tasarruf açtıran müşterilerinin evlerini temizlettirme kararı aldı.

Banka bu amaçla, HAGO adlı temizlik firmasıyla anlaşmaya vardı ve bazı müşterilerinin evlerini deneme olarak temizletmeye başladı. Banka vadeli tasarruf hesabı açtıranların evlerinde halı, kalorifer sistemi, banyo ve mutfağı temizletirken, tasarruf sistemine bağlı olan müşterilerinin evlerini tepeden tırnağa bedava temizletiyor.

Deneme başarılı olduğu takdirde, uygulamanın kapsamı genişletilecek.

Şimdilik sınırlı olarak yürütülen uygulamaya karşı, banka müşterilerinin tepkisini de ölçüyor. Şayet müşteriler bu temizletme işleminden memnun kalırsa uygulamaya devam edilecek.

Uygulama kapsamında, ayda en az 127.5 florin (65 dolar) para yatırarak uzun vadeli tasarruf hesabı açtıran müşterilerin evlerinin tabanı, kalorifer sistemi, banyo, mutfak tamamen temizlettirilecek.

Biraz daha pahalı olan tasarruf hesabı sistemine bağlı olacak müşterilerin ise konutlarının tepeden tırnağa bedavaya temizliği yapılacak.

Hollanda'da bugüne kadar bankalar, sadece müşterilerinin kredi kartıyla müzelere ücretsiz giriş ya da sinema, tiyatro, konser gibi kültürel etkinliklere giriş biletlerinde indirim şeklinde, bazı hizmetlerden de daha ucuza yararlanmalarını sağlıyorlardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!