Banka tasarruf yapıyor fatura müşteriye çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Banka tasarruf yapıyor fatura müşteriye çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2017 11:28

Sıfır faiz politikası bankaların da para kazanmasını zorlaştırdı. Bankalar bunu müşteriye sundukları hizmeti ücretlendirerek kapatıyor. Telefonla bir havaleye 5 euro ücret kesiyor.

Haberin Devamı

SIFIR faiz, internet bankacılığı, bankaları müşterilere sunduğu hizmeti ücretlendirerek, para kazanmaya yönlendirdi. Tüm bankalar müşterilerinden havale, hesap işlemleri harcı, internet koruma paketi gibi ek ücret kesiyor. Bu ücretlere durmadan zam geliyor veya yeni işlem harçları ekleniyor. Özellikle internet bankacılığı üzerine bankalar şubelerini kapatmaya başladı. Eskiden her köşede bir banka şubesi varken, şimdi sadece merkezi yerlerde bir banka şubesi bulunuyor. Bankalar bu yolla tasarrufa gidiyor. Şube yerine ATM’lerle yetiniyor.

ÖZELLİKLE DE YAŞLI MÜŞTERİLER
Yaşlı müşteriler ise internet bankacılığını hem yanlış yaparım diye korkuyor hem de kullanamıyor. Yakında bir banka şubesi de bulunmadığı için müşteriler telefonla havale işlemi yaptırıyor.
Ancak telefonla havaleye 5 euro kesen bankalar var. Bunun üzerine bankasını değiştiren müşteriler, yeni bankasında da hesabın ucuza gelmediğini görüyor.

Haberin Devamı

TÜKETİCİ DERNEKLERİ UYARIYOR
Tüketiciyi Koruma Dernekleri bu konuda müşterilere bankalarıyla konuşmalarını tavsiye ediyor. Bankalar hesap işlem veya havale ücreti olarak aylık fiks bir ücret kesiyor. Ancak buna müşterinin ‘Evet’ demesi gerekiyor. Aylık fiks ücret sözleşmesi durumunda ne kadar havale ve işlem yapılırsa yapılsın, sabit ücret kesiliyor. Aksi taktirde banka her havale için ücret alıyor. Müşterinin hangisinin kendisi için daha uygun olduğuna bakıp karar vermesi gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!