Balık getiren fon ödeyecek

Güncelleme Tarihi:

Balık getiren fon ödeyecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2001 00:00

Haberin Devamı

Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın hükümlerini yürüttüğü İthalat Rejimi Kararına ek karar, bugünden geçerli olmak üzere, Resmi Gazete'nin dünkü mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararda, Avrupa Birliği (AB) ve Avrupa Serbest Ticaret Bölgesi (EFTA) ülkeleri ile Romanya, Litvanya, Estonya, Çek Cumhuriyeti, Slovenya, Polonya, Makedonya ve diğer ülkeler başlığında toplanan ülkelerden yapılacak ithalatta, yüzde 0 ile yüzde 232.5'ye varan oranlarda gümrük vergisi alınacak.

Öte yandan, İthalat Rejimine Ek Kararda, Toplu Konut Fonu'da, CIF bedelinin belli bir yüzdesi üzerinden alınacak. Toplu Konut Fonu alınacak ürünler arasında ise çeşitli balık türleri ve türevleri bulunuyor.

Gümrük vergisinin en yüksek oranda uygulandığı ürünler arasında karkas (gövde et), evcil domuz eti ve parçaları, at, eşek, katır ve bardo sakatatı, koyun kuyruğu ve koyun-keçi sakatatı ve çok çeşitli ettürü yer alıyor. Bu ürünlere yüzde 232.5 oranında gümrük vergisi uygulanacak. Canlı hayvanlarda gümrük vergisi yüzde 139.5 olacak.

Damızlık canlı havyan ithalatı ile çeşitli tekstil ürünleri, sentetik lifler, dokuma madde ve ürünleri gibi ürünlerde, gümrük vergisi yüzde 0 (sıfır) olarak belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!