Güncelleme Tarihi:
'Ballı Günler', Harbiye Askeri ve Kültür Müzesi'nde gerçekleşecek. Birlik bu buluşmayla, sürekli "sahtekar" olarak anılmaktan rahatsız olan bal ve arı ürünleri üreticilerinin, tüketicinin aklındaki soru işaretlerini aydınlatmasını amaçlıyor. Sağlıklı bal ve arı ürünlerine ilk elden ulaşılabilecek etkinlikte, "sahte olur mu", "balın sahtesi ne demektir", "içine şeker mi katılıyor", "bal dışında diğer arı ürünleri ve faydaları nelerdir" gibi sorulara cevap verecek.
Sorular, 20-21 Şubat tarihlerinde Doç. Dr. Halil Yeninar tarafından gerçekleştirilecek panelde cevaplanacak.
6,8 MİLYON PLAKALI KOVAN100 BİN TONU AŞKIN BAL ÜRETİMİ
Televizyonlardaki bal reklamlarından son derece rahatsız olduklarını belirten TAB Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Yılmaz "Balın sahtesi olmaz, arılar balı kendi yavruları için yapar. Türk arıcısının emeğine saygı duymayan, yasal boşluklardan yararlanan sahte adamlar vardır. Nişasta bazlı ve GDO'lu mısır glikozunu balmış gibi satıyor olmaları, hatta ihraç bile etmiş olmaları Türk balına imaj kaybettirmiştir. Laboratuvar analizleri olmadan tağşişle ürünleri anlamak mümkün değildir. Tüketicilerimiz güvenilir bal satın almak istediklerinde öncelikle il birliklerimizin markalarını ve tanınan, bilinen firmaların ballarını tercih etmelidirler" dedi.
Üye arıcılara ait 6,8 milyon plakalı arı kovanı ve 103.525 ton bal üretimiyle Türkiye, Dünya bal üretiminde ikinci sırada yer alıyor.