Bakkal-Market savaşının galibi "Kahraman Bakkal"

Güncelleme Tarihi:

Bakkal-Market savaşının galibi Kahraman Bakkal
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2000 00:00

Konya Bakkallar Odası Başkanı Münir Angı 2000'in ilk ayları da dahil olmak üzere son yıllarda yurdun dört bir yanında art arda market ve süpermarketler açıldığını, ancak yakın dönemde tablonun "bakkal" lehine değişmeye başladığını söyledi
Haberin Devamı

Konya Bakkallar Odası Başkanı Münir Angı, bakkal-market rekabetinin galibinin "kahraman bakkal" olduğunu belirterek, daha önce market sahası çalışması yapan kimi firma temsilcilerinin, artık bakkallar konusunda yoğunlaştığını bildirdi.

Angı, son yıllarda 2000'nin ilk ayları da dahil, yurdun dört bir yanında art arda market ve süpermarketler açıldığını, ancak yakın dönemde tablonun "bakkal" lehine değişmeye başladığını söyledi.

Bakkalın sadece Türkiye'nin değil, uygar dünyanın gerçeği olduğunu hatırlatan Angı, "Her sokakta market açılmayacağını gören büyük firmalar çark etmeye başladı. Firma temsilcilerinin bakkallar konusunda çalışma başlatması, umut vericidir. Bu gelişmeler önümüzdeki dönemde bakkalın yeniden ilgi odağı olacağını gösteriyor" dedi.

Angı, zira son yıllarda iş yapamadıkları için kapanan marketlerin sayısının gözardı edilmeyecek kadar fazla olduğunu aktardı.

Haksız rekabet

Büyük firmaları kollayan bazı hükümlerin haksız rekabete yol açması nedeniyle Rekabet Kurulu'na başvuruda bulunulduğunu hatırlatan Angı, şöyle devam etti:

"Teşvik Yasası mutlaka gözden geçirilmelidir. Çünkü market ve süpermarketler her türlü teşvikten yararlanırken, bakkallar bu olanaktan yoksun bırakılmaktadır. Büyük firmaları kollayan hükümlerin yeniden düzenlenmesi, eşit şartlarda rekabet açışından şarttır. Rekabet Kurulu'na yapılan başvurunun lehimize sonuçlanacağını umuyoruz. Zira küçük esnafı desteklediği söylenen esnaf kefalat kooperatiflerinin bakkallara açtığı kredilerin faiz oranları, yüzde 50'lerde seyretmektedir. Bu faiz oranıyla iş yapılamaz."

Bakkalları "Türkiye'nin omurgası" olarak nitelendiren Angı, milyonlarca insana iş-aş sağlayan bu kurumların ayakta kalmasının, ülke esenliği açısından "şart" olduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!