Bakan'ın Boğaz kontrolü

Güncelleme Tarihi:

Bakanın Boğaz kontrolü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

DENİZCİLİKTEN Sorumlu Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu, İstanbul Boğazı’ndaki trafiği kontrol altına alacak olan 'Gemi Trafik Yönetim ve Bilgi Sistemi- VTMIS’ kulelerinin yapılacağı yerleri denizden gözledi.

Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı ‘Tahliye 1 cankurtarma’ botuyla İstanbul Boğazı’na açılan Bakan Mirzaoğlu, gezi boyunca sık sık Boğaz manzaralı fotoğraflar çektirdi.

Bakan Mirzaoğlu, VTMIS projesi kapsamında İstanbul Boğazı’na 15 metre yüksekliğinde 8 radar kulesi inşa edileceğini belirterek, bu kulelerin Yomburnu, Garipçe, Rumeli Kavağı, Beykoz Umuryeri, Kanlıca, Kandilli, Üsküdar ve Ahırkapı’ya yapılacağını söyledi. Bu kulelerin kontrol merkezinin ise İstinye’de yapılacağını belirten Mirzaoğlu, proje kapsamında ayrıca Çanakkale Boğazı’na da 5 kulenin inşa edileceğini bildirdi. Kulelerin yapılacağı yerlerin İstanbul Boğazı’nın kültürel ve tarihi dokusunu bozmayacağını vurgulayan Bakan Mirzaoğlu, ‘‘Zaten kulelerin yapıldığı yerlerde binalar yükselmiş. 15 metre yüksekliğindeki bir kulenin tarihi dokuyu bozacağı fikrine katılmıyorum. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun yapmış olduğu itirazları anlamsız buluyorum’’ diye konuştu. Gezi sırasında, bakan ile birlikte İstanbul’a gelen Kırşehir yerel basınından bir grup, Bakan Mirzaoğlu’na kadife üzerine işlenmiş bir Osmanlı tuğrası tablosu hediye etti.

Kokteylde Bakan Mirzaoğlu, daha sonra 'EXPO-Shipping 2000 Uluslararası Denizcilik Fuarı' dolayısıyla Deniz Ticaret Odası’nca (DTO) verilen resepsiyona katıldı. Swissotel’deki resepsiyona, Denizcilik Müsteşarı Mustafa Korça, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Özden Örnek, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürü Hücum Tulgar, TOBB Deniz Ticaret Odalar Konseyi Başkanı Eşref Cerrahoğlu, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Yücel, Türkiye Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürü Erkan Akalın ile denizcilik sektöründen çok sayıda davetli katıldı. Türk Sanat Müziği Sanatçısı Elvan Aktan gecede bir konser verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!