Bakan Soylu: Emekli promosyonunda yaz başına kadar bir noktaya geliriz

Güncelleme Tarihi:

Bakan Soylu: Emekli promosyonunda yaz başına kadar bir noktaya geliriz
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2016 13:31

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, emeklilere banka promosyonuyla ilgili olarak, "Bu ayın sonuna kadar nasıl bir yol izleyeceğimiz, nasıl bir süreç ortaya koyacağımız hemen hemen belirlenecektir. Sonra da ulaştığımız sonucu sayın başbakanımızla paylaşacağız. Yaz başına kadar bu meselede bir noktaya geliriz" dedi.

Haberin Devamı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’daki gazetecilerle kahvaltıda bir araya geledi. Soylu, emekli promosyonlarıyla ilgili gazetecilerin sorusu üzerine şunları söyledi:

"SGK olarak 180 milyar emekli parası ödüyoruz. Yaklaşık 60 milyar da sağlık ödemesi yapıyoruz. Yaklaşık 250 milyar işlem hacmimiz var. Biz diyoruz ki; ’Bu 250 milyar paradan nasıl emeklilerimizi istifade ettirelim?’ Bu konuda bizim aktüeryamız (ön görülemeyen olaylar ve finansal etkileri) ve bankalar bir hesap yapıyor. Özel ve kamu bankalarıyla da görüşüyoruz. Kamu bankalarıyla 3-4 gün önce bir görüşme daha yaptık. Bu ayın sonuna kadar nasıl bir yol izleyeceğimiz ve nasıl bir süreç ortaya koyacağımız hemen hemen belirlenecek. Sonra da ulaştığımız sonucu sayın başbakanımızla paylaşacağız. Yaz başına kadar bu meselede bir noktaya geliriz. Devletin elinde bir para var. Bu para özel ve kamu bankalarına yatırılıyor. Evet, onlar da bizim adımıza emekli maaşlarını ödüyor ama; neticede o emekli maaşlarını ödediği zaman bizim vasıtamızla kamu ve özel bankaların müşterileri oluyor. Yani buna biraz da ticari bakmak gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için bir noktaya kadar geldik, bizim kafamızda bir takım rakamlar var. Yaklaşık 2-3 yıllık periyotla düşünülebilecek rakamlar. Bunların her biri adına arkadaşlarımız çalışıyorlar. Arzumuz emeklilerimize maaşları dışında bir katkı daha sunabilmek. Bunu yaparsak çok mutlu olacağız."

BAKMADAN GEÇME!