Bakan Nihat Zeybekci: 14 yaşına kadar ismim konusunda tereddütler vardı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Nihat Zeybekci: 14 yaşına kadar ismim konusunda tereddütler vardı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2015 14:28

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 14 yaşına kadar ismi konusunda tereddütler yaşadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Bakan Nihat Zeybekci ve Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Kazan şehrinde düzenlenen Tataristan-Türkiye İş Forumu'na katıldı. Bakan Zeybekci, burada yaptığı açıklamada çocukluğunda anne tarafından akrabalarının kendisine 'Rüstem' diye hitap ettiklerini söyledi.

Tataristan’ı öz evi gibi hissettiğini ifade eden Bakan, şu ifadeleri kullandı:
"Benim birinci adım Rüstem. 14 yaşına kadar ismim konusunda tereddütler vardı. Anne tarafım 'Rüstem' dedi. Baba tarafım 'Mehmet' dedi. Sonra iki aile anlaşamadı. Ortak bir isim; Nihat’ta buluştular. Ana tarafından adım Rüstem’di. Rüstemlerin başarılı olması beni ayrıca mutlu ediyor."

Türkiye ve Tataristan arasında kültür, tarih ve gelenek olarak ortak bağlara dikkat çeken Zeybekci, "Rusya’nın Tataristan Cumhuriyeti Türkiye için karşılıklı işbirliği bağlamında çok önemli bölge. Rusya bugün Türkiye’nin önemli ticari ortaklarından biri. Son 2 yılda ticaret hacmi yüzde 15 kayıpla 2014’de 32,5 milyar dolara geriledi. Bir yıl önce 32,7 milyar dolardı. Ama eminim ki bu geçici bir durum. 2020’ye doğru bu rakamı 100 milyar dolara artırmamız lazım. Bugün Rusya Ekonomi Kalkınma Bakanlığı ile sürekli çalışmalar halindeyiz. Yakın zamanda Bakan Aleksey Ulyukayev’le görüşeceğiz ve bu konuyu ele alacağız” dedi.

Haberin Devamı

Zeybekci, Rusya ve Türkiye arasında serbest ticaret anlaşması imzalanmasını umut ettiğini de ekledi.

BAKMADAN GEÇME!