Babacan: Uludağ 'Davos' yolunda

Güncelleme Tarihi:

Babacan: Uludağ Davos yolunda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2012 15:19

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yanı sıra iş dünyasının önemli isimlerinin katılımıyla düzenlenecek Ekonomi Zirvesi, 16-17 Mart'ta, kış turizminin önemli merkezlerinden olan Uludağ'da yapılacak.

Haberin Devamı

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Çarşamba Valilik Binası'nda düzenlediği basın toplantısında, İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nun bu ülkenin tanıtımına önemli katkı sağladığını söyledi.

Davos'un karla kaplı güzelliği ve kayak merkezi olmakla ün kazanmadığını ifade eden Harput, “Davos'u Davos yapan, burada yapılan ekonomi zirvesidir. Dünyanın önde gelen ekonomi ve siyaset adamları her yıl Davos'ta ekonomiyi konuşuyor. Bu sebeple Davos'un önemi de artıyor. Bizim Davosumuz da Uludağ olacak” dedi.

Harput, 16-17 Mart arasında Uludağ'da Grand Yazıcı Otel'de yapılması planlanan Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katılacağını ifade ederek, 15 Mart'ta Bursa'ya gelerek özel programlara iştirak edecek Babacan'ın, daha sonra 16 Mart'ta Uludağ'a çıkarak Ekonomi Zirvesi'nde bulunacağını anlattı.

Haberin Devamı

Zirveye ekonomi, siyaset, sivil toplum örgütlerinin önemli isimlerinin de katılacağını dile getiren Harput, şöyle devam etti:
“Toplantıya, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Sabancı Holding Otomotiv Grup Başkanı Mehmet Pekarun, Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir, Vodafone Türkiye CEO'su Serpil Timuray ve Ali Ağaoğlu gibi önemli isimler katılacak.”

Türkiye'nin ekonomik başarısı konuşulacak

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde, küresel ekonomik krizde Türkiye'nin uyguladığı başarılı politikaların konuşulacağını vurgulayan Harput, “Küresel krizden Türkiye'nin en az düzeyde etkilenmesi ve uyguladığı başarılı ekonomi politikaları, Davos Zirvesi'nde ve başka ekonomi zirvelerinde takdir edildi.

Bakanlarımıza, siyasilerimize, gittikleri yerlerde uyguladıkları başarılı ekonomi programlarından dolayı övgüler yağdırıldı. Uludağ'da yapılacak toplantının birinci konusu Türkiye'nin ekonomik başarısı olacak” diye konuştu.

Vali Harput, Uludağ'da yapılacak ekonomi zirvesinin Türkiye açısından önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
“Onca paralar harcasak Bursa'nın tanıtımını bu kadar güzel yapamazdık. Zirve sayesinde hem Türkiye'nin hem de Bursa'nın tanıtımı yapılacak. Tabii burada hedefimiz Bursa'nın dünya çapında tanınması ve Türkiye'nin 2023 yılında ekonomik açıdan dünya ülkeleri arasında ilk 10'a girmesidir. Bunu başaracağımıza inanıyoruz.”

Haberin Devamı

Zirvede, “CEO'nun yeni ajandası, finansın merkezine doğru, otomobil konusu, turizmde yeni dönem” başlıklı oturumlar yapılacağını ifade eden Harput, otomobil konusunda Bursa'nın önemli bir yere geldiğini belirterek, “Artık otomobilsiz bir Bursa, Bursa'sız bir otomobil düşünülemiyor. Turizm konusunda ise hem Bursa hem de Türkiye'nin önemli merkezleri var. Bu toplantı, gelecek açısından önemli kararların alınacağı bir zirve olacak” dedi.

Zirve, Uludağ'ın eksiklerini de ortaya koyacak

Uludağ'da yapılacak Ekonomi Zirvesi öncesi toplantı salonları ve konaklama yeri sıkıntısı çektiklerini vurgulayan Harput, ünlü kış turizm merkezinin, büyük bir konferans salonuna ihtiyacı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Harput, zirvenin, Uludağ'ın eksiklerini de ortaya koymuş olacağını belirterek, şunları kaydetti:
“Ne eksiklikler var, hepsini göreceğiz. Ulaşım, konaklama, sağlık ve güvenlik açısından ne gibi eksiklikler olduğu, bu toplantı sonrasında ortaya çıkacak. Eksikliklerin çıkması bize büyük bir imkan sağlayacak. Uludağ'da işletme sahipleri ile bir araya gelerek var olan sorunların hepsini ortadan kaldıracağız. Ulaşımda sıkıntı varsa ivedilikle çözülecek. Sağlıkta sıkıntı yaşanıyorsa bunlar ele alınacak. Şu anda hangi sıkıntılar yaşanır bilemiyorum ama bu toplantı sonrası birçok konu masaya yatırılacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!