‘Baba ve karne’ 715 milyon lira harcattı, anneleri geçti

Güncelleme Tarihi:

‘Baba ve karne’ 715 milyon lira harcattı, anneleri geçti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 00:00

Babalar Günü’nda harcamalar, geçen yıla göre yüzde 20 artarken, yılbaşı, Anneler ve Sevgililer Günü harcamalarını geride bıraktı.

Karne hediyelerinin de etkisiyle bu dönemde kredi kartı ile yapılan harcamaların tutarı 715 milyon lirayı buldu. Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) Babalar Günü’ne ilişkin kredi kartı kullanım verilerine göre, Babalar Günü ile okulların tatile girdiği hafta sonunu kapsayan 17-20 Haziran tarihleri arasında BKM takasında gerçekleştirilen harcamaların cirosu, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 20 artış göstererek, 714 milyon 778 bin 855 lira olarak gerçekleşti. İşlem adeti yüzde 14 artışla 7 milyon 717 bine ulaşırken, bu yıl babalar için daha pahalı hediyelerin seçildiği görüldü. Bu yıl Babalar Günü’nde, klasik giyim ve ev için yapılan market alışverişleri dışında Babalar Günü’nün en çok tercih edilen hediyesi cep telefonu oldu. Sadece Babalar Günü alışverişi dönemini kapsayan 19 Haziran’da ağırlıklı olarak cep telefonu satışlarını kapsayan telekomünikasyon sektöründe 41 milyon lira tutarında harcama yapıldı.

Bisiklet yerine bilgisayar

Önceki yıllarda çocuklara tatil ve karne hediyelerinde, bisiklet ilk sırada bulunurken,bu yıl bisikletin yerini bilgisayar ve oyun konsolları aldı. Sadece karne gününün alışverişi dönemini kapsayan 18 Haziran’da yaklaşık 32 milyon lira tutarında harcama yapıldı. Babalar Günü’nde yapılan elektronik hediye alışverişleri ve Dünya Kupasının etkisiyle LCD TV satışları artış gösterdi. 18-20 Haziran’da bilgisayar ve elektronik ürünlerin cirosu 60 milyon liraya yaklaşırken, telekomünikasyon sektörü 73 milyon lira ciroya ulaştı.

Bu yıl özel günlerde yapılan harcamalar

Yılbaşı: 665 milyon lira
Sevgililer Günü: 639 milyon lira
Anneler Günü: 682 milyon lira
Babalar Günü: 715 milyon lira
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!