Az bile verdik!

Güncelleme Tarihi:

Az bile verdik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2014 01:00

Facebook CEO Zuckerberg, WhatsApp alımını değerlendirdi.

Haberin Devamı

FACEBOOK’un kurucusu Mark Zuckerberg, 19 milyar dolara aldıkları WhatsApp’ın gelecekte 1 milyar kişiyi birbirine bağlamasını beklediklerini belirterek, “Bence WhatsApp’ın değeri 19 milyar dolardan fazla” dedi.

GEÇEN hafta ücretsiz mesajlaşma uygulamasını 19 milyar dolara satın alan Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg, Mobil Dünya Kongresi’nin (Mobile World Congress) konukları arasındaydı. Zuckerberg, geçen hafta Facebook’un satın aldığı WhatsApp’ın sağladığı hizmetin 19 milyar dolardan fazla edeceğini belirterek, “Bunu konuşmak anlamsız. WhastApp ve Facebook’un birbirine uyan amaçları var. Her iki şirkette, insanları birbirine bağlamak misyonunu benimsiyor. WhatsApp’ın gelecekte 1 milyanr kişiyi bağlamasını bekliyoruz. İş modeli Facebook’un sahip olduğu dünyayı birleştirme misyonuna çok uygun durumda” diye konuştu.

SNAPCHAT BİRAZ BEKLESİN

Yanılıyor da olabileceğini kaydeden Zuckerberg, belki de WhatsApp’ın 1 milyar kişiye ulaşmasına rağmen çok değerli olmayan servislerden biri olabileceğini de sözlerine ekledi. Facebook’un sosyal fotoğraf paylaşım uygulaması Snapchat’i satın alması hakkında soruları yanıtlayan Zuckerberg, “19 milyar dolara bir şirket alınca biraz beklersin değil mi” diyerek
espri yaptı.

911 GİBİ İNTERNET

Facebook’un şubatta açıkladığı projele olan ‘internet.org’ projesi hakkında bilgi paylaşan Zuckerberg, dünyanın 3’te 2’sinin hâlâ temel internet hizmetlerinden bile yoksun olduğunu ve tüm insanlığı internete ulaştırmanın ana amaçları olduğunu belirtti. ‘internet.org’ hareketiyle amaçlarının, sayısı 2.7 milyarı bulan bu kitleyi internetle tanıştırmak olduğunu söyleyerek, “Herkes nasıl 911’i arayıp ihtiyaç duyduğu temel yardımı alabiliyorsa, internetin de böyle olmasını istiyoruz. Elbette yüksek çözünürlüklü videolar gibi geniş bant gerektiren içeriklere ulaşmak ucuz ve basit veri paketleriyle mümkün değil ama Facebook, WhatsApp gibi sosyal medya kanallarını kullanmak kolay olmalı” dedi. Gelişmekte olan ülkelerin bazılarında internet servis sağlayıcı şirketlerle anlaştıklarını belirten Zuckerberg, mobil operatörlerle temel veri erişimini ücretsiz sunmak istediklerini belirterek, birçok operatörle özel ortaklıklar yaptıklarını ama bunları arttırmak açıkladı.

FİLİPİNLERDE BAŞARI YAKALADI

Haberin Devamı

Internet.org tarafından Filipinlerde gerçekleştirilen çalışmalarda başarı yakaladıklarını söyleyen Zuckerberg, gerekli destek ve işbirliğinin sağlanması ile ülkedeki bağlantı sayısının 2 katına çıktığını vurguladı.


Yeni arayüzle geldi

Haberin Devamı

ASUS, yeni tablet ve akıllı telefon modellerini tanıttı. 7 inçlik bir ekrana sahip olan yeni Fonepad, Intel Atom Z2520 1.2 GHz işlemciye sahip. Şirketin yeni akıllı telefon modelleri olan ZenFone ise 4 inç, 5 inç ve 6 inç ekran boyutlarıyla kullanıcılara sunulacak. Asus’un geliştirdiği yeni arayüzü olan ZenUI’da ise ‘düz’ ikonlar, canlı renk temaları, animasyonlar bulunuyor.

OTOLARA GÖRMEYİ ÖĞRETTİ

Akıllı araba teknolojisini üzerine çalışmalarını sürdüren Ford, yeni geliştirdiği sistemle otomobillerin görmesini sağlıyor. Ford Mondeo üzerine yerleştirilen 4 farklı sensörle çalışan sistem, otomobilin dışarıdaki nesneleri anlayabilmesini ve acil durumlarda kontrol edebiliyor.

MÜREKKEPLİ TELEFON

Haberin Devamı

Alışılmış akıllı telefonların aksine ‘e-ink’ yani elektronik mürekkep teknolojisini kullanıyor. 4.7 inçlik ekrana sahip olan yeni modelde hem renkli hem de ‘e-ink’in kullanıldığı iki ekran bulunuyor. Telefonun arkasında yer alan elektronik mürekkep teknolojili ekran özellikle enerji tasarrufuyla dikkat çekiyor. Bu ekranı kullananlar ise batarya ömrünü uzatabiliyor.

360 derecelik melez

Son dönemlerde ürettiği tabletlerle dikkat çeken HP, tablet ve bilgisayarı bir araya getirdiği modeli Barselona’da tanıttı. HP Pavilion x360 adındaki modelin en büyük özelliği ekranının 360 derece dönebilmesi. Böylelikle sıradan bir dizüstü olarak kullanılabilen cihazın ekranı döndürülebiliyor ve tablet olarak kullanılabiliyor. 11.6 inçlik ekrana sahip olan x360, HD ekran sahip.

Haberin Devamı

Mobil çalışan için güç kesilmeden batarya değişimi

Panasonic, mobil çalışanlar için sahada ve zorlu koşullarda sesli arama ve veri transferi imkânı sunan, 5 inçlik Toughpad tableti tanıttı. Güç kesilmeden batarya değişimine imkan veren ‘hot swap’ ve hızlı şarj özellikleriyle dikkat çeken tablet, eldiven ile kullanılabilliyor. Yeni tablet, özellikle darbelere, düşmeye, aşırı sıcaklıklara, suya ve toza karşı dayanıklı olmasıyla dikkat çekiyor.

‘BBM’i o paraya hemen satardım

BLACKBERRY CEO’su Jhon Chen, Facebook’un WhatsApp’ı 19 milyar dolara satın almasını değerlendirerek, aynı teklifin BlackBerry’nin mesajlaşma hizmeti BBM’e yapılması durumunda, şirketin hissedarlarına bunu kabul etmelerini tavsiye edeceğini söyledi. Chen, “Hissedarlara bunu tavsiye ederdim. Eğer birisi gelip bana 19 milyar dolar teklif ederse, kesinlikle BBM’yi satardım. Yönetim Kurulu’nu da ikna etmeye çalışırdım” dedi. Chen, BBM’e daha önce bu gözle hiç bakmadığını da sözlerine ekledi. Chen, “Mesajlaşma işinde para olduğunu biliyorum. Şu anda yapılması gereken şey uygulamayı olabildiği kadar büyütmek. Fiyat ve değer konusu daha sonra geliyor” dedi. Chen, BlackBerry’nin mesajlaşma uygulamasını diğerlerinden ayıran şeyin, kurumsal dünyada aktif kullanılması olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!