Aydın’dan 5 tavsiye

Güncelleme Tarihi:

Aydın’dan 5 tavsiye
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 10:04

INTEL Türkiye’de yaklaşık 5 yıl genel müdürlük pozisyonunda yer alan Burak Aydın, girişimciliğe ve ‘maker’ hareketine verdiği destekle adından sıkça söz ettirdi. 2016’da görevinden ayrılan Aydın, şu anda akıllı şehirler üzerine çalışmalar yapan Silver Spring’in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’dan Sorumlu Genel Müdürlük görevini üstlendi. Yaptığı 2 yatırımla melek yatırımcılık şapkası da takan ve Endeavor Türkiye’nin mentörlerinden biri olan Aydın’ın girişimcilere önerileri şu şekilde:

Haberin Devamı

- Hayalleriniz büyük olsun ve çok çalışın: Büyük işler başarmak için büyük hayaller kurmak lazım. Bu hayalleri gerçekleştirmemek için önünüzde hiç bir engel yok. Dip toplamda herkes bir bilgisayar, internet bağlantısı ve bir fikirle yola çıkıyor. Öte yandan bütün başarı hikayelerinin arkasında çok çalışmak var. Şans da başarı da çok çalışanı sever.

- Takım hayati öneme sahip: Büyük işler büyük takımlar ile yapılır. Hedefi büyük, yetenekli insanlar ile yola çıkın ve bu macerayı hepiniz sahiplenin. Girişimcilik dünyasında doğru takım arkadaşı sadece teknik bilgisi en iyi olan kişi demek değil. Karakter, tutum ve davranışları doğru insanlar ile çalışmazsanız sadece para ve zaman değil takım içindeki uyumu da kaybedersiniz. Unutmayın bireyler değil takımlar şirketleri oluşturur ve başarıyı getirir.

Haberin Devamı

- Uç teknolojilere yatırım yapın: Artık basit bir mobil uygulama veya e-Pazaryeri ile zengin olma dönemi kapanmak üzere. Öte yandan yeni teknolojiler ile yeni fırsat pencereleri açılıyor. Yeni teknolojilerde görece daha az rekabet ve daha büyük fırsat var. Yapay zekâ, blockchain, sensör, arttırılmış gerçeklik (VR) gibi teknolojileri kullanarak değer yaratmak lazım.

- Yalın ürünü bir an önce çıkartın: Müşteri veya son kullanıcıyla buluşturabileceğiniz ve arkasında durabileceğiniz yalın ürünü bir an önce sahaya sürün. Yalın ürün yarım ürün demek olmadığını unutmayın ve bu noktada müşteriyi doğru anladığınızdan emin olun! Yalın ürünü müşteriden öğrendikleriniz ile geliştirerek ve zenginleştirerek devam edin. Unutmayın dünyada sizinle aynı ürünü düşünen onlarda takım var.

- Yardım istemeyi bilin: Girişimcilerin büyük hayallere koşarken her şeyi bilmesi mümkün değil. Doğru insanları ve mentörleri bulun ve yardım isteyin. Her şeyi kendiniz keşfetmek zorunda değilsiniz ve vakit kaybetmeyin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!