Ayakkabının Oscarları sahiplerini buluyor

Güncelleme Tarihi:

Ayakkabının Oscarları sahiplerini buluyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2016 15:55

“İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği bünyesinde Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin destekleriyle, ayakkabı sektöründe tasarım ve inovasyona katkıda bulunmak ve ihracatı arttırmak amacıyla ikinci kez düzenlenen “2.Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması” ödülleri rekor başvurunun ardından sahiplerini buluyor.

Haberin Devamı

Ayakkabı sektöründe 2016-2017 yılı ilkbahar yaz döneminin modasının belirleneceği “2.Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması”  1810 başvuru ile Türkiye İhracatçılar Meclisi bünyesinde gerçekleştirilen en geniş katılımlı yarışma oldu. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan’ı Mehmet Büyükekşi, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar ve İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın onur jüriliğini yaptığı yarışmanın asil jüriliğini ise Ali Sabancı, Barış Arduç, Ruken Mızraklı, Demet Sabancı ve Didem Çapa gibi birbirinden önemli 12 isim gerçekleştirecek. Ödüllerin sahibini bulacağı ve ayakkabı sektöründe önümüzde ki yılın modasının belirleneceği yarışmanın asil jüri başkanlığını da Prof. Dr. Önder Küçükerman üstlenecek.

Haberin Devamı

Finalistler 3 kategoride yarışacak

Tasarımcılar ‘akademisyen ve profesyoneller’, ‘lisans öğrencileri’ ve ‘ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri’ olmak üzere üç kategoride kendi içlerinde yarışacaklar. Yarışma, ‘Akademisyen ve profesyoneller’ ile lisans öğrencileri’ kategorilerinde 2017 İlkbahar-Yaz Kadın ve Erkek ayakkabısı temalarında gerçekleştirilecek ve her kategoride kadın ve erkek temalarında dereceye girenler ayrı ayrı ödüllendirilecek. ‘İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri’ kategorisinde ise yarışmacılar ayrım olmaksızın Neşeli Ayakkabılar serbest temasında yarışacaklar.

‘Akademisyen ve profesyoneller’ ve ‘lisans öğrencileri’ kategorilerinde kadın ve erkek temalarının birincileri ayrı ayrı 15’er bin TL, ikincileri 5’er bin TL, üçüncüleri de 2 bin 500’er TL para ödülü kazanacaklar. ‘Lisans öğrencileri’ kategorisinde ayrıca kadın ve erkek temaları birincilerinden en yüksek puanı alan yarışmacı Ekonomi Bakanlığı’nın desteği ile 150 bin TL değerinde yurt dışı eğitim imkânının sahibi olacak. ‘İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri’ kategorisinde ise birinci bin 500 TL ile ödüllendirilecek. 

Geleceğin ayakkabılarını tasarlayan çocuklar için ise, “Neşeli Ayakkabılar” temalı, serbestçe hayal ettikleri kadın, erkek, çocuk ve her çeşit ayakkabı çizimleriyle yarışmaya katılabilecekler. Ödüller sahiplerini 27 Eylül 2016 tarihinde Conrad Bosphorus otelde gerçekleştirilecek olan ödül töreni ile bulacak.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!