Avusturyalı iç giyim markası Palmers Türkiye'ye geliyor

Güncelleme Tarihi:

Avusturyalı iç giyim markası Palmers Türkiyeye geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 1997 00:00

Haberin Devamı

Avusturya'nın dünyaca ünlü kadın ve erkek iç giyim firması Palmers, Mümtaz Zeytinoğlu'nun kızı Banu Zeytinoğlu'nun manevi desteği ve telkiniyle Türkiye'de mağazalar zinciri kuruyor.

Zeytinoğlu Grubu'nun Viyana'daki bankası Esbank AG'de Kredi ve Pazarlama Müdürlüğü yapan Zeytinoğlu, Avusturyalı arkadaşı Christian Zimmer'ı, Palmers'ı Türkiye'ye getirmeye ikna etmiş. Ancak Zeytinoğlu'nun bu yatırımda şimdi ya da daha sonra herhangi bir ortaklığı olmayacağı vurgulanıyor.

Palmers ilk mağazasını, franchising sistemiyle Kasım ayı başında İstanbul'da Rumeli Caddesi'nde açacak. Palmers ikinci mağazasını ise İzmir Konak'ta hizmete sokacak.

Palmers'in Türkiye'de master franchise hakkını alan ELMCO adlı şirkette Mustafa Özel ile ortak olan Avusturyalı Christian Zimmer, İstanbul'dan sonra Ankara ve Bursa'da da mağaza açacaklarını söyledi. Zimmer, büyük şehirlerde 2-3 mağazaları olmasını istediklerini ve tatil yörelerinde de corner'lar açacaklarını belirtti.

Türk pazarına yüksek kaliteli mallarla girmek istediklerini söyleyen Christian Zimmer, bir mağazadan ayda en az 100 bin dolarlık (17.6 milyar lira) ciro hedefliyor.

1993 yılından beri Türkiye'de tomruk işi yapan Zimmer, Türkiye'nin yeni fikirlerin geliştirilebileceği çok güzel bir ülke olduğu görüşünde. İstanbul'un İpekyolu'nda yeniden önem kazanacağına inanan Zimmer, ‘‘Şimdilik sadece Türkiye için franchise hakkını aldık. İleride Ortadoğu için de düşünüyoruz. İstanbul'u üs kabul edip, Palmers'ı Ortadoğu'ya açacağız’’ dedi.

Önümüzdeki yıllarda Türkiye'de üretime geçmek istediklerini vurgulayan Zimmer, master franchise olduklarını hatırlatarak, üretim için ana firmayı ikna etmek gerektiğine işaret etti.

1914 yılında kurulan Palmers'ın bugün 300 mağazası var. Sadece Almanya'da 44 mağazası bulunan Palmers, Türkiye ile birlikte Kore, Birleşik Arap Emirlikleri, Slovenya, Sırbistan ve Macaristan'da da yeni mağazalar açıyor. Avusturya'daki pazarın yüzde 40'ını elinde tutan Palmers'ın bu ülkedeki yıllık cirosu 2.3 milyar Avusturya Şilini.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!