Avrupa’yı aydınlatacak

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’yı aydınlatacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2022 07:00

İç ve dış aydınlatma sektöründe faaliyet gösteren Cemdağ Aydınlatma Grubu, İskandinavya merkezli Avrupa’nın önde gelen aydınlatma markası Noral’ı satın aldı. Kuruluşu 1968 yılına dayanan, dört farklı üretim ve lojistik tesisinde faaliyet gösteren Cemdağ Aydınlatma Grubu, Noral’ı satın alarak Batı Avrupa’da büyümesini hızlandırmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Türkiye dışında 5 kıtada 50’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştirerek 5.5 milyonun üzerinde CEM markalı ürünleriyle 250’nin üzerinde şehri aydınlatan Cemdağ Aydınlatma Grubu, Avrupa’da önemli bir satın alma girişimini gerçekleştirdi.  Hollanda’da rafineri, Avusturya’da konser alanı, Almanya’da havalimanı, Cezayir ve Irak’ta tünel aydınlatma gibi birçok uluslararası projeyi tamamlayan Cemdağ, İskandinav markası Noral’ı bünyesine katarak büyüme faaliyetlerini sürdürmeyi planlıyor. 24 Mayıs’ta Stockholm’de düzenlenen imza töreninde Aura Light adına firmanın CEO’su Peter Mannhart ve CFO’su Marie Lantz, Cemdağ Aydınlatma Grubu adına Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Süha CEM, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahir Süheyl CEM ve CEO’su Sina Cem tarafından atılan imzalar ile Aura Light’a ait olan tüm Noral mülkiyeti Cemdağ Aydınlatma Grubu tarafına geçmiş oldu. Üst segment şehir aydınlatma armatürleri üreten ve İskandinav tasarım anlayışını ön plana çıkarmış bir markayı satın alan Cemdağ Aydınlatma Grubu bu adımla, Avrupa’da iyi konumlanmış bir satış ağı ve proje portföyü avantajıyla bu coğrafyada etkinliğini arttırmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

‘EN BÜYÜK YATIRIM’

Geleceğe yönelik büyüme hedefleri hakkında değerlendirmede bulunan Cemdağ Aydınlatma Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahir Süheyl Cem, şunları söyledi: “Avrupa’da genişleme stratejilerimiz çerçevesinde marka satın almak için uzun süredir fırsatları değerlendiriyoruz. Bu yeni anlaşmayı, Avrupa pazarında premium segmentte büyümemizi sağlayacak, pazar payımızı ve söz sahipliğimizi arttıracak önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz. Bu satın alma aynı zamanda Türk aydınlatma sektörünün yurtdışında gerçekleştirdiği en büyük yatırım oldu. Noral, yurtdışında gerçekleştirdiğimiz ilk satın alma projemiz olmakla beraber amacımız, Noral’ın merkezini Almanya’da konumlandırmak. 2022 yılındaki hedeflerimiz arasında yer alan akıllı aydınlatma ve direk üretimi yatırımlarımıza da Noral ile başlangıç yapıyoruz. Markamızın yüksek mühendislik gücünü Noral’ın tasarım gücüyle birleştiriyoruz. Bu satın alma ile sektörde bir dünya markası olma yolunda ilerliyoruz.” Aura Light Ceo’su Peter Mannhart da, Cemdağ Aydınlatma Grubunun, Noral markasını ileriye taşımak için doğru koşullara sahip olduğunu belirterek, “Böyle bir markayı emin ellere bırakmak kendimizi güvende hissettiriyor” dedi.

Haberin Devamı

PREMIUM SEGMENT ÜRETİCİSİ

Noral, İskandinavya coğrafyasının 24 milyar dolar piyasa değerine sahip SEB (Skandinaviska Enskilda Banken) bankasının iştiraki olan Aura Light grubunun önemli bir markası olması ile biliniyor. Aura Light dış aydınlatma ve direk üretimi operasyonlarının büyük bir bölümünü Noral markası ile yürütüyordu. Konu ile ilgili yapılan açıklamada İskandinav premium segment üreticisi Noral için, “74 yılı aşkın İskandinavya pazarında faaliyet gösteren, İngiltere, Fransa, Almanya, İspanya, Belçika, Danimarka, Kanada, Singapur, İsveç, Amerika gibi Avrupa Birliği ülkelerinin yanı sıra Ortadoğu ülkelerinde de ciddi projelere imza atan bir marka” ifadeleri kullanıldı.

 

BAKMADAN GEÇME!