Avrupa'nın Wall Street'i doğdu

Güncelleme Tarihi:

Avrupanın Wall Streeti doğdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

AVRUPA'nın en büyük iki borsası arasında süren birleşme görüşmeleri olumlu sonuçlandı. Londra ve Frankfurt borsalarından yapılan açıklamalarda, iki borsanın yüzde 50'şer eşit payla yeni bir borsa oluşturmak üzere birleşmeye karar verdikleri bildirildi.

International Exchanges ya da kısaca IX adını alacak yeni borsanın merkezinin Londra olacağı, başkanlığına da Frankfurt (Deutsche) Borsası'nın Başkanı Werner Seifert'in getirileceği belirtiliyor.

KLASİKLER LONDRA'DA

Birleşme anlaşmasına göre, ‘‘klasik ekonomi’’ şirketlerinin kağıtları Londra'da, ‘‘yeni ekonomi’’ olarak tanımlanan yüksek teknoloji şirketlerinin kağıtları ise Frankfurt'ta işlem görecek.

Yeni borsanın yüksek teknoloji şirketlerinin hisse senetlerini izleyen ABD'nin Nasdaq piyasası ile de Avrupa'da aynı tür faaliyetlerde bulunmak üzere bir anlaşma yaptığı bildirilmekle birlikte, bu işbirliğinin ayrıntıları hakkında bilgi verilmedi.

Avrupa'nın en büyük menkul kıymet piyasasını oluşturacak bu birleşmeyle, New York Borsası'na karşı Avrupa'lı bir karşı ağırlık merkezi oluşturulması amaçlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!