Avrupalı Türklerden Türk Lirasına destek

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı Türklerden Türk Lirasına destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 11:32

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk Lirası’na destek çağrısına, Almanya’nın Duisburg şehrinde yaşayan Türkler de katıldı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın farklı şehirlerinde bulunan Türk bankalarına giden Türkler, bozdurulması için memleketlerinde yaşayan akrabalarına euro havalesi yaptı. Bazı Türkler ise Alman bankalarından Türk Lirası aldı. Ziraat Bank International AG’nin Duisburg şubesine para göndermek için kuyrukta bekleyen Türkler arasında bulunan Haşim Çetinkaya ile Selahattin Pürcü de kampanyaya destek verdiklerini söylediler.
Duisburg’da yaşadığını belirten Çetinkaya, “Dört çocuğum var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyarak memleketime para göndermek için bankaya geldim. Bu kampanya ile devletimize destek olmak istiyorum” dedi.
Selahattin Pürcü ise “1969 yılından beri Almanya’da yaşıyorum. Türk Lirasına önem verilmesi yönündeki fikri destekliyorum. Oğlumla birlikte para göndermek için geldik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Avrupalı Türklerden Türk Lirasına destek
ALMAN BANKASINDAN 500 TL ALDIM

Duisburg’da ticaretle uğraşan Hacı Mustafa Özdil ise bir iddia üzerine Alman bankasından Türk Lirası aldığını söyledi. Özdil, şöyle konuştu: “Ülkemizdeki gelişmeleri televizyon ve gazetelerden takip ediyorum. Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine kendi başıma bir aksiyon başlattım. Arkadaşlarım ve yakın çevrem de bana destek verdi. İki günlüğüne İstanbul’a uçup, dövizlerimizi Türk Lirasına çevireceğiz. ‘Alman bankaları Türk Lirası vermiyor!’ diye konuşuluyordu. İddia üzerine bankama gidip, ‘500 TL alacağım!’ dedim. Zorluk çıkarmadan 3.40 dan bozarak iki gün sonra TL verdiler. Ben, kayıp yaşanmaması için TL’nin Türkiye’de alınmasından yanayım. Bir anlamı olması için de İstanbul’da 1453 euro bozdurup hesabıma yatırıp geri geleceğim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!