Avrupa'da Türkiye seferi

Güncelleme Tarihi:

Avrupada Türkiye seferi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2019 08:30

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Era, 2019’u Türkiye yılı ilan etti. Şirket 14 ülkede 1.100 ofiste Türkiye’deki gayrimenkulleri satacak. Hem Avrupa’daki Türklere hem de yabancı yatırımcılara ulaşacaklarını belirten Era’nın Avrupa Başkanı François Gagnon, “Almanya, Hollanda ve İskandinav ülkelerinden Türkiye’ye ciddi talep alıyoruz. Türkiye bugün gayrimenkulde Avrupa’nın parlayan yıldızı” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’den 250 bin dolarlık mülk alımında vatandaşlık verilmesi ve fiyatların yabancılar için cazip hale gelmesi konut satışlarına olumlu yansıdı. Yılın ilk 2 ayında yabancıya konut satışı geçen yıla kıyasla yüzde 87 arttı. Yabancıların Türk gayrimenkul piyasasına ilgisi emlak danışmanlık sektörünü de harekete geçirdi. 2019’u ‘Türkiye yılı’ ilan eden Era, Türkiye’deki gayrimenkullerin Avrupa’da pazarlanması için çalışmalara başladı.

Era’nın Avrupa Başkanı François Gagnon, 14 ülkede, 1.100 ofis ve 5 bin emlak danışmanıyla Türkiye seferberliği başlattıklarını dile getirdi. Avrupa’da yaşayan Türk nüfusun yanı sıra Türkiye’de yatırım yapmak isteyen Avrupalıların kendileri için iki önemli hedef kitleyi oluşturduğuna dikkat çeken Gagnon, “Avrupa’da yaşayan birinci jenerasyon kendi memleketine yatırım yapmak istiyor. İkinci ve üçüncü jenerasyona baktığımızda ilgi alanı daha çok büyük şehirlere kayıyor. Çünkü buradaki potansiyeli çok net görüyorlar. Diğer yandan Avrupalılar için de durum benzer. Bugün çok sayıda Avrupalı için Türkiye’de, özellikle sahil kesiminde ev sahibi olmak, Nice’te ya da Cote d’Azur’de ev sahibi olmaktan çok daha avantajlı. İlk olarak fiyatlar çok daha uygun ikinci olarak evler çok daha kaliteli” diye konuştu.

Haberin Devamı

Avrupada Türkiye seferi

Soldan sağa: Era Fransa Büyüme ve Operasyon Direktörü Cyril Maurel, Era Avrupa ve Fransa Başkanı François Gagnon, Coldwell Banker ve Era Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, Era Gayrimenkul Genel Müdürü Can Özatay, Coldwell Banker Commercial Projeler Pazarlama ve Satış Direktörü Bilge Özdemir.

YATIRIM CENNETİ

Son dönemde dövizde yaşanan yükselişle birlikte Türkiye’deki fiyatların yabancılar için çok daha uygun hale geldiğini belirten Gagnon, “Türk Lirası’nın değer kaybı ülkenin aynı zamanda yatırım cenneti olmasını sağladı. Almanya, Hollanda ve Belçika gibi Türk nüfusun yoğun olduğu ülkelerde Türkiye ilgisi çok yüksek. Bunun dışında, İsveç başta olmak üzere İskandinav ülkelerinde de Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen çok ciddi bir kesim var. Türkiye bugün gayrimenkulde Avrupa’nın parlayan yıldızı” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin, 4-5 yıl önceki Portekiz’i hatırlattığını belirten Gagnon, “Türkiye, Avrupa’nın en yüksek potansiyel vadeden ülkesi. Buradaki kilit nokta ise bu potansiyelin doğru aktarılması. Bugünlerde yabancı basında, Türkiye ile ilgili gerçeği yansıtmayan, taraflı haberlerle yoğun olarak karşılaşıyoruz. Türkiye son derece güvenli bir ülke ve müthiş fırsatlar barındırıyor” diye konuştu.

500 MİLYON DOLARLIK KATKI

GEÇEN yıl ülke genelinde yabancılara yaklaşık 40 bin konut satıldığını, bu yıl ise 50 bin satış beklendiğini belirten Era Türkiye Genel Müdürü Can Özatay, “Biz de burada yüzde 5’lik bir pay almayı hedefliyoruz. 2019 hedefimiz 2 binden fazla yabancı bireysel yatırımcıya Türkiye’den gayrimenkul satmak. Bu yolla ülkemizin cari açıkla mücadelesine de 400-500 milyon dolarlık bir katkıda bulunacağız” dedi.

Haberin Devamı

EVİM TÜRKİYE DESTEĞİ

AVRUPA’da yaşayan Türklere ve yabancılara konut satışının artması için hem kamu hem de özel sektör son aylarda önemli adımlar attı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, satış işlemlerinin daha kolay ve güvenli olması için 12 ülkeye tapu ve kadastro temsilcilikleri açacak. Özel sektör ise yurtdışında yapılan fuarlara katılarak hem şehirleri hem de projelerini tanıtıyor. Bakanlık desteği, Demirören Medya ve İSTexpo Fuarcılık ortaklığı ile düzenlenen ‘Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’ bu alanda atılan önemli adımlardan. İlki 8-10 Şubat’ta Düsseldorf’ta gerçekleşen fuarın ikincisi 28-30 Haziran’da Almanya Essen’de kapılarını açacak.Sektör temsilcileri yıllık yaklaşık 6 milyar dolar olan yabancıya satışı kısa vadede 10, uzun vadede 30 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Avrupada Türkiye seferi

BAKMADAN GEÇME!