Avrupa’da öğle yemeklerinin starı sandviç

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’da öğle yemeklerinin starı sandviç
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 14:47

Compass Group PLC, Avrupa’da çalışanların yemek alışkanlıklarını ortaya koyan bir araştırma yayımladı. Eat at Work 2016 araştırma sonuçlarına göre, çalışanların yüzde 66’sı her gün mutlaka işe ara verip öğle yemeği yiyor. Araştırmaya göre öğle yemeklerinin starı ise “Sandviç”.

Haberin Devamı

Türkiye’de Sofra/Compass Group Türkiye olarak faaliyet gösteren dünyanın lider yemek ve destek hizmetler sağlayıcısı Compass Group PLC tarafından yaptırılan ‘’Eating At Work 2016’’ araştırması, tam ya da yarı zamanlı çalışan, 16 ile 64 yaş arası 9000 kişinin katılımıyla online görüşülerek gerçekleştirildi. 

Avrupa’da öğle yemeği saatleri kısalıyorAraştırma sonuçlarına göre çalışanların yüzde 66’sı her gün mutlaka öğle yemeği için zaman ayırdığınız söylüyor. Avrupa’da öğle molası saatleri ortalama 37 dakika.

Öğle yemeği için en fazla tercih edilen zaman dilimi, öğlen 12.00 ile 14.00 arası. Çalışanların yüzde 73’ü bu saatleri tercih ederken, yüzde43’ü buna ek olarak saat 14.00-17.00 arası enerjilerini yükseltmek için atıştırdıklarını belirtiyor.  

Haberin Devamı

ÖĞLE YEMEKLERİNİN STARI “SANDVİÇ

Öğle yemeğine ayrılan zaman yemek tercihlerini de belirliyor. Araştırmanın önemli sonuçlarından biri 10 ülkenin 8’inde öğle yemeğinde tercih edilen yiyecek türünün ilk 3’ünde sandviçin yer alması. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!