Avrupa'da İş Bulmak İçin Nelere Dikkat Etmek Gerekiyor?

Güncelleme Tarihi:

Avrupada İş Bulmak İçin Nelere Dikkat Etmek Gerekiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2018 09:10

Birçok kişi artık kariyeri için yurt dışında çalışma hayali kuruyor. İşte Avrupa'da çalışmak isteyenlere özel öneriler...

Haberin Devamı

Türkiye'deki gençlerin en büyük hayallerinden biri de Avrupa'da iyi bir işe sahip olmak. Gelişen dünya ekonomileri de artık insanların etnik kimliğine değil sahip olduğu yetenek ve tecrübeye bakıyor. Türk gençlerinin yurt dışında iş bulması günümüzde eskisi kadar zor değil.

İyi Bir CV

Eğitim seviyesi ve yaşam standartlarının çok yüksek olduğu Avrupa'da, özellikle önemli şirketler çalışanlarını büyük bir titizlikle seçiyor. Adayların aldığı eğitim, yabancı dil seviyesi, teknoloji kullanımı, alanı dışında sahip olduğu eğitim ve yetkinlikler, şirketlerin dikkate aldığı noktalar. Bu nedenle Türkiye'de iyi bir eğitim almış olmak, yabancı dil konusunda belgelenmiş şekilde başarılı olmak ve belirli bir iş tecrübesine sahip olmak yabancı şirketlere başvuru yapmadan önce sahip olmanız gereken noktalar arasında bulunuyor.

İş Tecrübesi

Haberin Devamı

Avrupa'da eleman arayan şirketlerin tecrübeye çok önem verdiği biliniyor. Dolayısıyla yurt içinde belirli bir iş deneyimine sahip olmada yarar var. Eğer herhangi bir tecrübeniz yoksa, Avrupa ülkelerinde daha düşük pozisyonlardaki iş ilanlarına başvurmalısınız. Bu işlerde deneyim kazandıkça yükseldiğinizi de unutmayın.

Çalıştığınız Şirketle Bağlantı Kurun

Yurt dışında iş bulmak, ilgili pozisyona özgeçmiş ile başvuruda bulunmanızla mümkün olmayabilir. Bu nedenle, halihazırda çalıştığınız şirketin eğer yurt dışında bir temsilciliği varsa o kurumla iletişime geçebilirsiniz. Bu durumda bir referans sahibi olduğunuz için diğer adayların önüne geçebilirsiniz. Şirket politikasını ve çalışma alanını bildiğiniz için de yeni işinize adapte olmanız çok zor olmayacaktır.

Arkadaşlarınızdan Yardım Alabilirsiniz

Eğer şirketinizin yurt dışı ile bir bağlantısı yoksa, Avrupa ülkelerinde yaşayan ve burada çalışan arkadaşlarınızdan tavsiyeler alabilirsiniz. Hatta arkadaşlarınız sizler için iyi bir referans da olabilir.

Uluslararası İş Kaynaklarına Başvurun

Avrupa şirketlerinin eleman aradığı iş arama sitelerinde bir profil oluşturun. Böylece iş ilanlarını direkt olarak görme şansınız da olacaktır. Ayrıca bazı firmalar, ana dil konusunda yardımcı olmak üzere Türkçe de bilen ve Türk olan elemanlar da arıyor.

Haberin Devamı

Özgeçmişinizi İngilizce Hazırlayın

Gerek yerel gerek yabancı iş arama sitelerinde özgeçmişinizin İngilizce olması, motivasyon mektubuna sahip olmanız ve “summary” gibi bölümlerin olması size avantaj sağlayacaktır. Özgeçmişinizin profesyonel bir şekilde hazırlanmasına dikkat edin.

BAKMADAN GEÇME!