Avrupa’ya sıfır riskle ‘Gitti’

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’ya sıfır riskle ‘Gitti’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2013 01:05

KÜRESEL şirket EBay’in iştiraki GittiGidiyor’un ‘Sıfır Risk’ sistemi, Avrupa ülkelerinde eBay sitelerine adapte ediliyor.

Haberin Devamı

Genel Müdür Cenk Angın, “Onların tecrübelerinden yararlanıyoruz ama bazen de tersi oluyor” dedi.

YENİDEN tasarlanan logoyla eBay’in Türkiye’deki iştiraki olan GittiGidiyor.com, geliştirdiği sistemlerle Avrupa’ya ihracat yapıyor. GittiGidiyor.com’un geliştirdiği ‘Sıfır Risk’ sistemi, Avrupa ülkelerindeki eBay sitelerine adapte edilmeye çalışıyor.

ONAYLI ÖDEME

Konu hakkında konuşan GittiGidiyor Genel Müdürü Cenk Angın, ülke olarak, eBay Avrupa’ya bağlı olduklarını belirterek, “Onların tecrübelerinden faydalanıyoruz, ama zaman zaman tam tersi de olabiliyor. Yani, know-how ihraç edebiliyoruz. Örneğin, GittiGidiyor tarafından geliştirilen Sıfır Risk Sistemi, Avrupa’da örnek alınıyor ve bazı pazarlada adapte edilmeye çalışılıyor” diye konuştu. Sıfır Risk ile ödeme-onay şeklinde alışveriş yapılabiliyor. Kullanıcılar satın aldıkları ürünü görüp onayladıktan sonra satın alabiliyor. Onaylamadıkları ürün olduğunda ise satıcı tarafa ürün geri gönderilip para iade ediliyor.

AVRUPA’DA BEŞİNCİ

2012 yılını yüzde 46, 2013 yılında da yüzde 80 oranında büyümekte olan GittiGidiyor.com, eBay Avrupa organizasyonu içinde işlem hacmi ve hem de net gelir sıralamasında Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya’dan sonra beşinciliğe yükselmiş durumda. Gelecek yıllardaki hedefin ilk 3’e girmek olduğunu ifade eden Angın, “Bunun altındaki önemli kaldıraçlardan başında eBay’in iştiraki olmak geliyor. eBay’den edindiğimiz global tecrübeyle markamızı daha da ileri götürüyoruz. Bununla birlikte, Türkiye e-ticaret sektöründeki en eski oyunculardan biri olmamızın getirdiği bir tecrübe de var tabi. Hem alıcılarımızın hem de satıcılarımızın güvenini kazanmış Sıfır Risk Sistemi’mizi de unutmamak lazım elbette. Son olarak, işimize, özellikle mobile yaptığımız yatırımla teknolojimizi sürekli yeniliyor olmamız da çok önemli bir diğer faktör oluyor” dedi.

Haberin Devamı

Açık arttırmanın fanatikleri var

GEÇEN sene yeninde ‘açık artırma’ formatının kullanıcılara sunulduğunu söyleyen Angın, serbest bir ‘pazaryerinde’ arz ve talebin buluştuğu yerde fiyatın oluşacağı yer aldığını kaydetti. Açık artırmadan daha etkili bir şekilde hayata geçirecek birbaşka formatın olmadığını dile getiren Angın, sözlerine şu şekilde devam etti: “Açık artırmanın, eğlenceli ve heyecanlı bir yanı da var tabi. Bizim kullanıcılarımız arasında da pek çok fanatiğinin olduğunu söyleyebilirim.”

Haberin Devamı

Efsane mp3 programı kapanıyor

1990’lı yıllarda bilgisayarlarında mp3 ve ses dosyalarını dinlemek isteyenlerin ilk tercih ettiği programların başında yer alan Winamp, artık kullanımdan kalkıyor. 1999 yılında 400 milyon dolara şirketi satın alan AOL, 20 aralık tarihi itibariyle programın indirilmesini durduracak. Yaklaşık 15 yıldan beri mp3 dinleme programlarının lideri olan Winamp, şimşek şeklindeki turuncu renkli logosuyla biliniyor. Söz konusu program, mp3 tarihinin en önemli oyuncularından biri durumundaydı.

ONLİNE MÜZİK BİTİRDİ

Mp3 başta olmak üzere tüm ses dosyalarının indirilmesinin azalmasında online müzik servisleri etkili oldu. İnternet üzerinden bilgisayar, akıllı telefon ve tabletler üzerinden kullanılabilen online müzik servislerinin yerli ve yabancı olmak üzere birçok farklı seçeneği bulunuyor. Dünyaca ünlü servisler Spotify ve Deezer, Türkiye’deki kullanıcılar için Türkçe sayfalarını sunarken Fizy, TTNET Müzik, Turkcell Müzik ve Avea Müzik gibi markalar da online müzik servisleri arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Üniversitede Bitcoin dönemi

BITCOIN çılgınlığı sürüyor. Son günlerde fiyatı dalgalı bir seyir izleyen Bitcoin artık resmi kurumlarda da geçecek. Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ndeki özel Lefkoşe Üniversitesi kayıt ücreti olarak Bitcoin kabul edeceğini açıkladı. Son dönemlerde dalgalı bir seyir izleyen Bitcoin herkesin gündeminde. Güney Kıbrıs Rum kesiminde faaliyet gösteren Özel Lefkoşe Üniversitesi ise sanal para Bitcoin ile kayıt almaya başlayacağını açıkladı. Özel Lefkoşe Üniversitesi böylece Bitcoin’i kabul eden ilk resmi kurum oldu. Böylece Güney Kıbrıs da Bitcoin’i kabul eden ilk resmi kuruluş olarak kayıtlara geçti. Şu zamanlarda dalgalı bir seyir izleyen Bitcoin’in üniversite tarafından kabul edilmesi aynı zamanda finansal olarak da okul için bir risk. 1980 Yılında Kurulan Lefkoşe Üniversitesi’nin 5000 öğrencisi bulunuyor. İki gün önce 900 dolar seviyesinde olan Bitcoin, bugün 460 dolar seviyesine kadar inmişti.

Haberin Devamı

Genel Energy’ye yılın şirketi ödülü

GENEL Energy, Petrol Konseyi’nin 2013 Yılı Başarı Ödülleri kapsamında Orta Büyüklükte Şirket (Mid-Cap Of The Year) kategorisinde Yılın En İyi/Başarılı Şirketi seçildi.
Londra’da düzenlenen ve enerji, finans ve yatırım sektörlerinin üst düzey yöneticilerinden oluşan bine yakın temsilcinin katıldığı ödül töreninde Genel Energy’nin ödülünü şirketin CFO’su Julian Metherell aldı. Yüzlerce aday arasından seçilen dünyanın en başarılı petrol şirketleri, JP Morgan, KPMG, Deloitte, Baker Hughes, Pwc, Credit Suisse gibi dünya lideri firmaların temsilcileri tarafından belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!