Avrupa turizmde krizin suçunu Yılmaz'a yükledi

Güncelleme Tarihi:

Avrupa turizmde krizin suçunu Yılmaza yükledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

Avrupalılar, Başbakan Mesut Yılmaz'ı, Türk turizminin bu yıl içerisinde girdiği ve önümüzdeki yıllarda da sürmesi beklenen krizin nedeni olarak gösterdiler. İngiliz, ‘‘European Cultural Digest’’ dergisinin son sayısında, Avrupalı turist için 1998 yaz tatili değerlendirmesi yapılırken, Türkiye'ye de geniş yer ayrıldı.

Derginin sözkonusu değerlendirmesinde ‘‘Ay! Sayın Yılmaz ne yapıyorsunuz?’’ başlığı altındaki bölümde, Türkiye'nin ciddi bir yabancı turist sorunu ile karşı karşıya olduğu belirtildi. Yazıda, bu sorunun tek başına son yaşanan Körfez Krizi dolayısıyla rezervasyonların durmasından kaynaklanmadığı, Başbakan Yılmaz'ın Almanya ile siyasi tartışmayı provoke etmesi dolayısıyla, bu yaz sezonu için umut olan Alman turistlerin Türkiye'ye rağbet göstermemesinden kaynaklandığını ifade edildi.

Yazıda, Yılmaz'ın Almanya'yı, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'yi dışarıda tutmasıyla, AB'yi bir ‘‘Hıristiyan Klüp’’ yayılmacılığı doğrultusunda Doğu Avrupa'da 'lebensraum' politikası gütmekle suçlamasının, Alman medyasında geniş yer almasına dikkat çekildi.

Yazıda ayrıca, tur operatörlerinin, Almanların bu çeşit söylemler dolayısıyla Türkiye'ye kesin biçimde sırtlarını dönmelerinden ve İspanya ile Yunanistan'a yönelmelerinden korktukları vurgulandı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!