Avrupa’nın iki TV devi ABD’ye karşı birleşti

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’nın iki TV devi ABD’ye karşı birleşti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

AVRUPA'nın en büyük televizyon şirketi olan CLT-Ufa, yine Avrupa'nın en büyük televizyon programı üreticisi Pearson TV isimli şirket, İngiltere'nin başkenti Londra'da birleşme kararı aldı.

Birleşmeyle ortaya çıkacak yeni şirketin adının daha sonra açıklanacağını belirten iki medya firmasının yetkilileri, CLT-Ufa ile Pearson TV'nin birleşme anlaşmasını imzaladıktan sonra, yeni şirketin yıllık cirosunun toplam 8 milyar marka yaklaşacağını vurguladılar.

Kendilerini Amerikan televizyon şirketlerine karşı Avrupa'nın tek büyük rakip olarak tanımlayan dev şirkete, CLT-Ufa'nın ortaklarından Bertelmsmann yayınevinin, WAZ ile birlikte yüzde 37 oranında pay sahibi olacağı belirtildi. Pearson TV'nin yüzde 22 ile ortak olduğu yeni şirketin yüzde 30'nun CLT-Ufa'nın diğer hissedarı konumundaki Groupe Bruxelles Lambert'e ait olacağı açıklandı. Düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Bertelsmann Yönetim Kurulu Başkanı Thomas Middelhoff, yeni şirketin, 22 televizyon ve 18 radyo istasyonu ile Avrupa televizyon branşında lider olacağını vurguladı.

İki şirketin birbirini tamamladığına işaret eden yetkililer, CLT-Ufa'nın Almanya'da RTL ve VOX, Fransa'da M6 ve İngiltere'de de Channel 5 gibi televizyon kanallarına sahip olduğu belirtilirken, Pearson TV'nin de 35 ülkeye 160 formatta yılda 10 bin saat televizyon programı ürettiği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!