ATO Önal'a sert çıktı

Güncelleme Tarihi:

ATO Önala sert çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dün bir basın toplantısı düzenleyen ve sert eleştirilerde bulunan Devlet Bakanı Recep Önal'a ilk tepki Ankara Sanayi Odası'ndan (ATO) geldi. ATO Başkanı Sinan Aygün, bugün renkli bir basın toplantısı yaparak hükümete diyalog önerisinde bulundu.

Bakan Önal'ın enflasyondaki artıştan özel sektörü sorumlu tutmasına kızan Aygün, rakamlarla bu iddiayı çürütmeye çalıştı: "Enflasyona aylık değil, yıllık olarak bakılması gerekir. Geçen 12 aylık süre içinde kamudaki fiyat artışı yüzde 69.1 iken, özelde bunun yüzde 46.9, Kasım ve Temmuz ayları itibarıyla ise kamudaki fiyat artışının yüzde 41, özel sektörde ise yüzde 30.5 oldu."

Aygün tek suçlananın kendileri olmadığını bürokratlarından bundan payını aldığına dikkat çekerek "Hazine Müsteşarı ve Merkez Bankası Başkanı'nın koltuklarını sallanıyor vaziyette görüyorum. Bakanın açıklamasında enflasyonu bürokatların artırdığı mesajını alıyorum" dedi.

Enflasyonu düşürme programı çerçevesinde hükümetin de tasarruf yapması gerektiğini belirten Aygün, kamu harcamalarındaki artışın her ay enflasyon rakamı ile birlikte açıklanmasını önerdi.

Aygün ayrıca kredi faizlerindeki yüksekliğe dikkat çekerek "Niçin yürekli bir bürokrat veya yürekli bir bakan bankalara çıkıp da (kredi faizlerini yüzde 70'lere indirin) diyemiyor. Diyemiyor çünkü bankalar zengin, arkalarında çok büyük patronlar var. Yine fedakarlık ufak sanayici, tüccar, işadamı ve halktan isteniyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!