Ataköy arsası için yeni formül aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Ataköy arsası için yeni formül aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

214 bin 160 metrekarelik alanıyla, İstanbul'un imarlı en büyük arsası olan ve bugüne dek dört kez ihale edilmesine karşın satılamayan Ataköy arsasına yeni bir formül aranıyor.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'ne ait ve 111 milyon dolarlık ekspertiz değeri bulunan Ataköy arsası, en son geçen ay ilan yoluyla satışa çıkarılmış ancak gelen tekliflerin belirlenen değerin çok altında olduğu görülmüştü.

Konumu dolayısıyla yüksek rant potansiyeline sahip ve bu nedenle dar gelirli gruplara yönelik konut projesi üretilemeyeceği belirtilen bu arsaya, büyük müteahhitlik firmaları, lüks konut yapımı için ilgi gösteriyor. Bunların başında, Alarko, MNG, Tepe ve Eston gibi firmaların geldiği öğrenildi. TOKİ, bu ilgiden hareketle, ‘konut yapımı yoluyla hasılat paylaşımı’ yöntemini hayata geçirebilmek üzere formül arıyor.

AKTUNA'DAN ÖZEL İLGİ

Ancak bu yöntemde, insiyatifin ağırlığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde olacağı için, ruhsat ve inşaat süresi gibi konularda gecikme yaşanabileceğinden endişe duyulduğu öğrenildi. Bu arada TOKİ yetkililerinin, arsanın dört kez satılamaması üzerine, halen 111 milyon dolar olarak belirlenmiş değerinin gerçekçi olup olmadığını da tartıştığı öğrenildi.

Dört kez ihale edilmesine karşın satılamayan bu arsadan elde edilecek gelir, TOKİ'nin toplu konut projelerinin finansmanı açısından büyük önem taşıyor. Bu arsanın atıl kalması durumunda, TOKİ'nin gelecek yıl projelerin finansmanında güçlük çekebileceği ifade ediliyor.

TOKİ ve Emlakbank'tan sorumlu Devlet Bakanlığı'na getirilen Yıldırım Aktuna'nın da geldiği ilk saatten itibaren brifing almaya başladığı ve Bakırköy Belediye Başkanlığı yapmasından dolayı Ataköy arsası konusuna özel bir ilgi gösterdiği öğrenildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!