Aslan kükredi!

Güncelleme Tarihi:

Aslan kükredi
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 22:00

Dünyada tüm markaların katıldığı tek otomobil şovu unvanını alan ‘Cenevre Otomobil Fuarı’ kapılarını 87’nci kez açtı. Fuara 3 yıl önce iflasın eşiğinden dönerek Çinli Dongfeng ve Fransız hükümetinin desteğiyle yükselişe geçen Peugeot Citroen Grubu’nun (PSA) hem Opel’i alıp hem de  ‘Avrupa’da Yılın Otomobili’ seçilmesi damgasını vurdu.

Haberin Devamı

2017 yılının Avrupa’da ilk ve tüm markaların katıldığı tek etkinliği ve otomobil şovu olan ‘Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’ dün kapılarını 87’inci kez açtı.

Aslan kükredi
7-8 Mart’ta dünya basının takip ettiği fuarı otomobilseverler ise 9-19 Mart tarihleri arasında ziyaret edebilecek. Bu yıl fuara lüks spor otomobiller ve SUV’ların damga vurması beklenirken, açılıştan bir gün önce Fransız Peugeot Citroen Grubu’nun (PSA) General Motors’tan (GM) Alman Opel’i satın aldığını resmi olarak açıklaması gündemi bir anda değiştirdi.

3 YILLIK ZAFER

2.3 milyar dolarlık bu satın almanın Avrupa’da ve hatta dünyada önümüzdeki süreçte otomotivde tüm dengeleri değiştirmesi beklenirken, fuarda da en çok konuşulan konuların ilk sırasında yer aldı. Bu önemli satın almanın ardından aslan logosuyla ünlü Peugeot’nun başarılı SUV modeli 3008’in de ‘Avrupa’da Yılın Otomobili’ seçildiği açıklandı. Bu iki önemli gelişmeyle birlikte tüm dünya Cenevre’de 3 yıl önce iflasın eşiğinden Çinli Dongfeng ve Fransız hükümetinin desteğiyle dönen ‘Aslan’ının adeta yeniden kükreyişini duydu. Fuarın bir anda en aranılan kişisi olan PSA Grubu’nun CEO’su Carlos Tavares de hem tek başına hem de Opel’in CEO’su Karl-Thomas Neumann ve General Motors (GM) Başkanı Dan Ammann’la birlikte görüntü vererek tam anlamıyla kendi şovunu yaptı.

Haberin Devamı

Aslan kükredi

Cenevre fuarında PSA Grubu’nun CEO’su Carlos Tavares, Opel’in CEO’su Karl-Thomas Neumann ve General Motors (GM) Başkanı Dan Ammann’la el sıkışarak gövde gösterisi yaptı.

83 DÜNYA PRÖMİYERİ

Aslında Fransa ile sınır komşusu olan Cenevre bu yıl otomobil fuarının kapılarını İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkışı ve ABD’nin yeni yönetiminin ülke dışında üretim yapanlara uygulamayı düşündüğü ek vergilerin baskısıyla açtı. Dünyada fuarlara ilgi azalırken tüm otomobil markaları yaşanan gelişmelere rağmen Avrupa’daki talebi ve rekabeti canlı tutmak adına tam kadro Cenevre’ye çıkarma yapmıştı. 62 ülkeden 180 firmanın katıldığı fuarda 83’ü dünya prömiyeri olmak üzere tam148 yeni model ilk kez vitrine çıkarken, 900 model otomobilseverlerin beğenisine sunuldu. Aslında Fransız-Amerikan-Alman evliliği bir kenara bırakılırsa, fuarın bu yılki yıldızları yeni nesil SUV’lar ile yüksek performanslı spor otomobiller oldu.

Haberin Devamı

Aslan kükredi

REKORTMEN BOĞA

Lamborghi’nin Cenevre Fuarı’ndaki sürprizi Huracan Performante oldu.

Aslan kükredi
Kaputunun altındaki 5.2 lt V10 motor 601 bg güç üretiyor. Dört tekerlekten çekişli Huracan Performante, 0’dan 100 km/s hıza 3.2 sn’de ulaşıyor. Aracın maksimum hızı 325 km/s. Lamborghini Huracan Performante, Cenevre’ye gelmeden önce Almanya Nürburgring pistinde tur rekoru kırdı. 

YENİ SWİFT HAFİFLEDİ

DOĞAN Grubu’nun distribütörlüğünde Türkiye’de hızla büyüyen Japon Suzuki, Baleno ve kompakt SUV pazarının en popüler modellerinden Vitara’nın ardından Cenevre fuarında kompakt sınıfın en popüler modellerinden Swift’in yeni neslinin Avrupa lansmanını gerçekleştirdi. Suzuki Türkiye Genel Müdürü Ümit Karaarslan, yeni Swift modelinin Türkiye’de eylül ayı gibi satışa sunulabileceğini belirtti. Satışa sunulduğu günden bu yana 5,3 milyon kişiye ulaşan Swift, Swift DNA’sından ödün vermeden modern bir tasarım ortaya koyuyor. Yeni Swift bir önceki modele göre 20 mm daha geniş bir dingil mesafesi sunuyor. Artan dingil mesafesi daha geniş yaşam alanı ve daha geniş bagaj hacmini müjdeliyor. Bagaj hacmi 54 litre artarak 265 litreye çıkan yeni Swift öncüsüne oranla 120 kg daha hafif bir yapıya, %5 daha fazla yakıt verimliliğine sahip Dualjet motora sahip. Yeni Swift 90 beygir gücündeki 1.2 Dualjet ve 112 beygir gücündeki 1.0 Boosterjet olmak üzere yüksek verimlilik seviyesine sahip motorlara sahip.

Haberin Devamı

Aslan kükredi

MODEL ATAĞINA KALKTI!

KORELİ Kia, Cenevre fuarında 4 yeni modeli ile gövde gösterisi yapıyor. Yeni spor sedan modeli Stinger ve fuardan önce Türk tüketicisiyle buluşan Picanto’nun Avrupa lansmanını yapan Kia ayrıca Niro Plug-in Hybrid ve Optima Sportswagon Plug-in Hybrid olmak üzere iki adet hibrit modeli de ilk kez otomobil severlerin beğenisine sunuyor. Kia markasının 2016 yılı satış performansından memnun olduklarını ifade eden Çelik Motor Genel Müdürü Özgür Maraş: “2017’de Türkiye otomobil pazarında yüzde 10-15’lik bir daralma öngörülse de Kia olarak biz büyümeyi sürdüreceğiz. Yeni modellerimize güveniyoruz. Cenevre’de Avrupa lansmanı yapılan Picanto’yu biz fuardan önce tüketicilerimizle buluşturuyoruz. Yeni Kia Picanto gerek tasarımı, gerek teknolojileri ve gerekse sürüş özellikleri ile minik sınıfa yeni standartlar getiriyor. Yine Cenevre’de Avrupa lansmanı yapılan spor sedan modelimiz Stinger ise yılın 3. çeyreğinde Türk tüketicisiyle buluşacak. Sahip olduğu tasarım ve özelliklerle benzersiz bir sürüş deneyimi sunan yeni Kia Stinger modelimizin markamıza yeni müşteriler kazandırmasını bekliyoruz. Ayrıca crossover sınıfında yer alan Niro PHEV modelini de Mayıs’ta Türkiye’de satışa sunacağız. Her biri iddialı yeni modellerin de ivmesiyle 2017 yılını büyümeyle kapatacağımıza inanıyorum“ dedi. 

Haberin Devamı

Aslan kükredi

KURTARICI MODELLER

KİŞİ başına düşen milli geliri 59 bin doların olduğu İsviçre’de gerçekleşen fuarda ilk kez gösterilen 148 modelin bir çoğunu, SUV’lar oluşturuyor. Bunlar arasında Citroen C-Aircross, Opel Crossland X, Range Rover Velar, Volvo XC60, Mercedes Maybach G-Serisi gibi araçlar var. Markaların son yıllarda adeta kurtarıcısı olan bu modeller fuarda büyük ilgi çekerken,  otomobilseverlerin en merak ettiği modeller ise milyon dolarlık fiyatlara sahip yeni nesil süper spor otomobiller oldu. Sınırlı sayıda zengin müşteriler için üretilen lüks ve spor modeller, otomobilseverler tarafından büyük ilgi gördü. Bugatti, Ferrari, Pagani, Lamborghini, Bentley, Pininfarina, Aston Martin, Lexus gibi seri üretim yapan markaların yanı sıra terzi usulü kişiye özel üretim yapan firmalarda fuarda boy gösterdi.

Haberin Devamı

Aslan kükredi

 OTONOM TAKSİ

Cenevre’de yüksek teknolojiye sahip konsept otomobillerde kendini gösterdi. Volkswagen’in “otonom taksi” konsepti Sedric ve Peugeot’nun sürücünün ruh halini gözetleyen “Instinct” konsepti, bunlara en iyi örnek.

Aslan kükredi

EN HIZLI FERRARİ

Ferrari’nin Cenevre’deki yeniliği “812 Superfast” oldu. F12 Berlinetta’nın veliahtı sayılan 812 Superfast, 789 beygirlik güç üreten 6.5 litre hacimli V-12 motora sahip. 340 km/s hız yapabilen araç, 0-100 km/s hızlanmasını 2.9 saniyede tamamlıyor. 

Aslan kükredi

YOLA ÇIKMADAN 650 MİLYON DOLAR

BUGATTI’nin ilk kez geçtiğimiz yıl tanıttığı ve sadece 500 adet üretilecek 1500 beygir gücündeki  süper spor modeli Chiron’un ilk teslimatları Cenevre Otomobil Fuarı’nın ardından başlayacak. Fuarda İsviçreli bir müşterinin satın aldığı modeli standında sergileyen Bugatti, Chiron modelinden şu ana kadar 250 adet sattı. Böylece Bugatti, daha teslimatlarına başlamadığı 2.6 milyon dolarlık fiyat etiketine sahip olan otomobilden şimdiden 650 milyon dolarlık gelir elde etti.

Aslan kükredi

 

BAKMADAN GEÇME!