Asil Çelik için 131 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

Asil Çelik için 131 milyon dolar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanlığı'nın Asil Çelik için açtığı ihalede en yüksek teklif, 131 milyon dolarla Yazıcı-Güriş-Parsan Ortak Girişim Grubu'ndan geldi.

ASİL Çelik için en yüksek teklifi, 131 milyon dolarla Yazıcı-Güriş-Parsan Ortak Girişim Grubu verdi. Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Nazime Gürkan'ın komisyon başkanlığında dün yapılan pazarlık görüşmelerine, 5 yatırımcı grubu katıldı. Elemesiz yapılan ilk yazılı turda en yüksek teklif, 90 milyon 500 bin dolar olurken, elemeli yapılan ikinci turda en düşük teklifi veren Kroman Çelik Sanayi A.Ş. Ortak Girişim Grubu elendi.

İhalede daha sonra, komisyon tarafından belirlenen 110 milyon dolar başlangıç tutarı ve 1 milyon dolar arttırım aralığıyla sözlü turlara geçildi.

Birinci turda, en yüksek teklifi 113 milyon dolar ile Çukurova Çelik Endüstri A.Ş verirken, Çemtaş Çelik Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ortak Girişim Grubu yeni teklif vermeyerek ihaleden çekildiğini açıkladı.

İkinci turda en yüksek teklif, 115 milyon dolar ile Yazıcı-Güriş-Parsan Ortak Girişim Grubu tarafından verilirken, Çukurova Çelik Endüstri A.Ş. de, en son teklifinin 115 milyon dolar olduğunu belirterek ihaleden çekildi.

Daha sonra 11'inci sözlü turda İçdaş Çelik Enerji, Tersane ve Ulaşım San. A.Ş. ihaleden çekildiğini açıkladı. İhalede en yüksek teklifi ise 131 milyon dolarla Yazıcı-Güriş-Parsan Ortak Girişim Grubu verdi. Asil Çelik'in satış bedeli yüzde 25'i peşin, kalanı yüzde 12 dolarfaizi üzerinden 3 yıl vadeli ödenecek. Satış işlemi Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun onayından sonra kesinleşecek.

Günde 7 özelleştirme

SÜMER Holding'in işletmeleri ile Meybuz, Tüstaş ve Asil Çelik'teki kamu hisselerinin özeleştirilmesi için açılan ihalelerde pazarlık görüşmeleri tamamlandı. 7 kuruluş için geçerli teklif alınabildi. Teklifler şöyle:

Meybuz'daki yüzde 97.57 kamu hissesi için Hes Sibel Fiber Optik ile Mehmet Köseoğlu 1.5 milyon dolar teklif verdi.

Tüstaş'taki yüzde 63.87 hisseye en yüksek teklif 460 bin dolarla Ekber Topal'dan geldi.

Sümer Holding Kuşadası Eğitim ve Dinlenme Tesisi'ne en yüksek teklif 3 milyon 850 bin dolarla Yakupoğlu Ticaret'ten geldi.

Sümer Holding'in Malatya Pamuklu İşletmesi için en yüksek teklif, 6.8 milyon dolarla Malatya ortak girişim grubundan geldi.

Sümer Holding Adıyaman Pamuklu İşletmesi için ise uygun teklif alınamadı.

Sümer Holding'ye ait Malatya ve Adıyaman pamuklu sanayi işletmeleri için teklif veren firmalar ihalelerden çekildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!