Asgari ücrette ikinci tur 15 Aralık'ta

Güncelleme Tarihi:

Asgari ücrette ikinci tur 15 Aralıkta
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2006 11:22

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı bugün yapıldı. Gelecek yıl uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere toplanan Komisyon'da, ekonomik ve sosyal göstergelerle ilgili bilgi istenmesine karar verildi. İkinci toplantı 15 Aralık'ta TİSK'te yapılacak.

Haberin Devamı

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Türkel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından ayrılırken yaptığı açıklamada, komisyonun Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ve Maliye Bakanlığından ekonomik ve sosyal göstergelerle ilgili bilgi istenmesine karar verdiğini bildirdi.

Türkel, komisyonun ikinci toplantısının 15 Aralık saat 12.00'de TİSK'te yapılacağını kaydetti. Daha sonraki toplantının Türk-İş'te yapılacağını anlatan Türkel, bugünkü toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'dan, asgari ücretten alınan vergilerin azaltılmasına yönelik Maliye Bakanlığı çalışmasının gelecek toplantıda kendilerine ulaştırılmasını talep ettiklerini bildirdi. Türkel, bu çalışmayı önemsediklerini vurgulayarak, görüşlerini, konuyla ilgili taslağı inceledikten sonra belirteceklerini söyledi.

DİSK'TEN TÜRK-İŞ'E GÖRÜŞMELERİNDEN ÇEKİL ÇAĞRISI

Haberin Devamı

DİSK Genel Sekreteri Musa Çam, asgari ücret görüşmelerine ilişkin olarak bir açıklama yaptı. Çam, asgari ücretin yoksulluk ücreti olmadığını belirterek, geçinmeye yeterli bir ücret belirlenmesi gerektiğini söyledi. Çam, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bir kez daha sonucunu katılan tarafların önceden bildiği bir belirlemeyi yapmak üzere toplanıyor" dedi.

Çam, işçileri temsilen komisyon toplantılarına katılan Türk-İş'i de eleştirdi. Çam, “Türk-İş, komisyona meşruiyet kazandırırken, işçiler adına gündeme getirdiği tutarsız taleplerle de, sermayenin ve devletin elini güçlendirmekte, oyunun bir parçası olmaktadır” dedi.

Türk-İş’in Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndaki görüşmelerden çekilmesi gerektiğini söyleyen Çam, “DİSK ve diğer emek örgütleri ile birlikte tüm asgari ücretlileri kapsayacak etkili ve hak alıcı bir mücadeleyi önüne koymalıdır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!