Arsel: Sabancı'dan somut teklif bekliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Arsel: Sabancıdan somut teklif bekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

KOÇ Holding İdare Meclisi Üyesi Semahat Arsel, Ekonomist Dergisi'ne yaptığı açıklamada, ‘‘Şirketlerarası evlilik teklifleri tek kişilik şovla olmaz. Sakıp Bey'den turizmde evlilik konusunda somut teklifini bekliyoruz’’ dedi.

SABANCI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı'nın geçtiğimiz günlerde Koç Holding'le turizm sektöründe evlilik teklifine, Koç Holding'in turizmden sorumlu İdare Meclisi Üyesi Semahat Arsel'den de yanıt geldi. Arsel, Ekonomist Dergisi'nden yer alan söyleşisinde, ‘‘Bu iş one man show (tek kişilik şov) yapılarak olmaz’’ dedi. Arsel, Sakıp Sabancı'nın teklifini somut öneriler ve projelerle ortaya koyması gerektiğini söyledi.

Semahat Arsel, Sakıp Sabancı'nın dünyadaki globalleşmeye bağlı olarak, Türk Hava Yolları'nın özelleştirilmesi nedeniyle birleşme konusunu gündeme getirdiği görüşünde.

TURİZMDE KAR ETMİYORUZ

Sabancı Holding'in turizm sektörüne kárlı olduğunu düşünerek girdiğini ancak kár etmediğini söyleyen Semahat Arsel, turizmde yabancı ortaklıkların da cazip olmadığına dikkat çekti. Arsel, şunları söyledi:

‘‘Sabancı Grubu, turizm işinde kár olduğu düşüncesiyle 1990 sonrası yabancı ortakla sektöre girdi. Ancak yeterli kárlılığı sağlayabilmiş değiller. Bir kez sektöre girdikleri için de yatırımlarına devam ediyorlar. Turizm sektöründe yabancı ortaklıkların kárlılığa olumlu etkisi olduğunu düşünmüyorum. Yabancılar başta pazarlama olmak üzere yerli ortaklarına gereken desteği vermiyor. Bu durum Sabancı Grubu'nun yabancı ortağı Hilton için de geçerli.’’

YABANCI ORTAK

Koç Holding turizmden sorumlu İdare Meclisi Üyesi Semahat Arsel, çok çazip bulmadıkları sürece turizm sektöründe yabancı ortaklık düşünmediklerini bildirdi. Turizm sektöründen çekilme kararlarının da olmadığını söyleyen Arsel, Koç Grubu'nun sahibi olduğu Divan, Talya ve Mares otellerinin ekonomik sonuçlarını gördükten sonra daha fazla otel yatırımına gitmeme kararı aldığını belirtti. Arsel, otel yatırımı yerine restoran, pub, marina işletmeciliği gibi turizmin diğer alanlarına yatırım kararı verdiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!