Arife günü alışveriÅŸ patladı bayram 2.5 milyar harcattı

Güncelleme Tarihi:

Arife günü alışveriş patladı bayram 2.5 milyar harcattı
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 14, 2011 00:00

Ramazan Bayramı’nı da kapsayan 27 Ağustos-4 Eylül 2011 tarihleri arasındaki tatil döneminde banka ve kredi kartlarıyla toplam 2 milyar 587 milyon lira tutarında harcama yapıldı.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), arife gününden önceki hafta sonu dahil olmak üzere Ramazan Bayramı dolayısıyla yaşanan tatil dönemine ilişkin yurt içi ve yurt dışı banka ve kredi kartı kullanım bilgilerini açıkladı. BKM verilerine göre, Ramazan Bayramı’nı da kapsayan 27 Ağustos-4 Eylül  2011 tarihleri arasında, tüketiciler tarafından banka ve kredi kartlarıyla toplam  2 milyar 587 milyon lira tutarında harcama yapıldı.
Tüm zamanların rekoru       Â
BKM’nın bu dönemi ilişkin hazırladığı rapora göre, 29 Ağustos Pazartesi gününe denk gelen arife günü, banka ve kredi kartları toplam 6 milyon 500 bin adet işlem gerçekleştirildi. Böylece ortalama günlük 4 milyon 500 bin olan günlük işlem adedi yüzde 45 artarak tüm zamanların rekoru kırılmış oldu. Arife günü yarım günlük mesai ile bayram ertesine rastlayan son iş gününün, Bakanlar Kurulu kararıyla kamu çalışanları için idari izinli sayılmalarıyla 9 günü çıkan bayram tatilinde, harcamalar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 oranında arttı.
En çok akaryakıta ödedik
Bayram tatilinde banka ve kredi kartı ile yapılan harcamaların büyük bölümü akaryakıt istasyonlarında yapıldı. Bayramın birinci günü olan 30 Ağustos Salı gününde,  akaryakıt istasyonlarında yapılan harcama tutarı, aynı günün toplam cirosunun yüzde 28.93’ünü buldu. Banka ve kredi kartıyla yapılan harcamalarda akaryakıtın diğer günlerdeki toplam ciro ağırlığı ise arife günü yüzde 11.91, bayramın ikinci günü yüzde 24.45 olarak gerçekleşti. Bayram tatili, ekonomik kriz yaşanan Yunanistan’a yaradı. Türk kredi kartlarının, toplam yurt dışı cirosu içerisinde yüzde 26’lık pay ile ABD ilk, yüzde 12.30’luk bir pay ile ekonomik kriz yaşanan Yunanistan ikinci sırada yer aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!