Apple, Çin'den korktu Dalai Lama'dan vazgeçti

Güncelleme Tarihi:

Apple, Çinden korktu Dalai Lamadan vazgeçti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

Apple Computer, yeni başlatacağı reklam kampanyasında Tibet'in bağımsızlığı için mücadele eden ünlü dini lider Dalai Mala'yı kullanmaktan son anda vazgeçtiğini açıkladı. Apple Computer'ın Asya pazarlama sorumlusu Vincent Lum Kan Fai bir açıklama yaparak Dalai Lama'nın yeterince tanınmış bir kişi olmadığını, bu nedenle Dünya çapında başlatılacak ‘‘Farklı düşün’’ kampanyasının Asya ayağında kullanılmayacağını belirtti.

Dalai, Lama'nın Londra'da bulunan bürosundan yapılan açıklamada ise Apple Computer'in aldığı kararının gülünç olduğu ifade edilerek, ‘‘Çin'in tepkisinden korkulduğu için bu karar alınmıştır’’ dendi.

Apple Computer'ın ‘‘Farklı Düşün’ kampanyasının Asya bölümünde, ünlü korku filmleri yönetmeni Alfred Hitchok, Albert Eistein, Pablo Picasso ve Mahatma Gandi kullanılacak. Dalai Lama yerine de, uçakla Atlantik Okyanusu'nu ilk geçen kadın olan Amelia Earhart'ın kullanılacağı tahmin ediliyor.

BAĞIŞ KARŞILIĞI

Apple Computer'dan geçen ay yapılan açıklamada, firmanın Asya'da başlayacak tanıtım kampanyasında Dalai Lama'nın resimlerinin kullanılacağı ve ruhani önderle bazı kurumlara yapılacak bağış karşılığı anlaşıldığı açıklanmıştı. Tibet'in dini lideri Dalai Lama Dünya'nın çatısı olarak bilinen bu bölgenin, bağımsızlığı için mücadele ediyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!