Antalya’yı unutamayacaklar

Güncelleme Tarihi:

Antalya’yı unutamayacaklar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2015 23:00

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, “bugüne kadar yapılan en verimli, en hareketli, en çalışkan” zirve diye nitelediği Antalya’daki G-20 ile ilgili şunları söyledi: “Önemli bir hazırlık döneminden geçtik ve başarılı da bir yapılanma oldu.

Haberin Devamı

Gerek ev sahibi olarak bizler, gerekse misafirlerimiz, kalacakları mekanlar itibarıyla olsun, görüşme mahalleri itibarıyla olsun, inanıyorum ki bundan önce yapılanlardan çok daha farklı bir zemini, mekanı burada bulacaklar ve unutamayacakları bir Antalya Zirvesi’ni yaşayacaklar diye düşünüyorum. İnanıyorum ki Antalya Zirvesi’nin dolu dolu bir sonuç bildirgesi olacak ve bundan sonraki G-20’lerde de buraya çok atıfta bulunulacaktır. 15 Kasım’da ilk ikili görüşmemi Sayın Obama ile yapacağız. Öncesinde tabii iş adamlarına, sendikalara, bir hitabımız olacak.”

Erdoğan’ın bugün Antalya’da Suudi Arabistan Kralı Salman Bin Abdülaziz ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşmesi bekleniyor. Erdoğan, yarın ise Obama’nın dışında Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Angela Başbakanı Angela Merkel ile üçlü zirve yapacak. Erdoğan son görüşmesini Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacak.

Haberin Devamı

Sinop Nükleer Santrali’nde hedef 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Başbakanı Shinzo Abe’yi Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü’nde kabul etti. Erdoğan ve Abe, “1890’da Japonya’da batan Osmanlı fırkateyni Ertuğrul’un hikayesi ile 1985’te, İran-Irak savaşı sırasında Tahran’da mahsur kalan 215 Japon vatandaşının THY uçağıyla tahliyesini anlatan Türk-Japon ortak yapımı Ertuğrul 1890 filminin 30 dakikalık özetini izledi. Erdoğan basın toplantısında “İnşallah Çanakkale geçişinde de Japonya ile beraber olmayı arzu ediyorum. İnşallah şu anda beraber adımını atmakta olduğumuz Sinop Nükleer Enerji olayının da, hedefimiz 2023, 2023’e kadar bitmesini arzu ediyorum. Bunlar geleceğin işaret fişekleri olacaktır”dedi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!