Annelere 150 milyarlık çiçek

Güncelleme Tarihi:

Annelere 150 milyarlık çiçek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Anneler Günü'nde yine en kazançlı çiçekçiler olacak. Yarın Anneler Günü'nde İstanbul'da 40-50 milyar liralık çiçek satışı olacağı tahmin edilirken, Türkiye genelinde bu rakamın 150 milyara ulaşması bekleniyor.

Baharla birlikte, Anneler Günü için özellikle kır çiçeklerinden oluşan buketler en gözde hediye kabul ediliyor. Menekşe, papatya gibi bahar çiçeklerinden oluşan bir buketin fiyatı da ortalama 1 milyon liradan başlayıp 10 milyon liraya kadar çıkıyor. Tek bir gülün fiyatı ise 500 bin lira ile 3 milyon lira arasında değişiyor. Bahar çiçeklerinden oluşmuş renkli ve göze çarpan bir sepetin fiyatı da 10 milyon liradan başlayarak içindeki çiçeklere göre 50 milyona kadar çıkabiliyor.

ZÜBEYDE HANIM AFİŞİ

İstanbul Bakırköy'deki Carousel Alışveriş Merkezi, anneler günü nedeniyle Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın portresinin yer aldığı büyük bir bezafiş yaptırdı. Anneler Günü nedeniyle birlikte çiçek dışındaki hediye alışverişi de hız kazandı. Firmalar bu özel gün nedeniyle birbirinden ilginç hediye çeşitlerini mağazalarda sergilemeye başlarken, beş yıldızlı oteller de annelere özel programlar hazırlıyorlar. Otellerin Anneler Günü için hazırladıkları özel brunchların fiyatı 7.5 milyon liradan başlıyor.

The Marmara İstanbul, Anneler Günü'nde, çeşitli sürprizler hazırladı. Anneler Günü Brunchı hazırlayan The Marmara İstanbul, annelere yüzde 25'e varan indirim uygulayacak. 11.30 ile 15.00 saatleri arasındaki brunchda canlı gitar müziği ile Türk ve dünya mutfaklarının spesiyaliteleri birlikte sunulacak.

İstanbul Hilton oteli ise 10 Mayıs Pazar günü için Bosphorous Terrace'da ‘‘Anneler Günü Özel Brunch’’ı hazırladı. Brunch'a katılan tüm anneler özel bir armağan sunulacak. Brunch'ın fiyatı 7.5 milyon lira.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!