Ankara’nın şehir merkezindeki en büyük arazisine yeni proje geliyor

Güncelleme Tarihi:

Ankara’nın şehir merkezindeki en büyük arazisine yeni proje geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2015 17:12

Ankara’nın şehir merkezindeki en büyük arazisi olan EGO Garajı’nı Emlak Konut GYO ihalesinde alan Pasifik İnşaat, 4.2 milyar lira değerinde bir proje inşa edecek. Proje içinde konut, ofis, AVM, otel, okul ve hastane olacağını söyleyen Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, “Şehir içinde şehir kuracağız” dedi.

Haberin Devamı

PASİFİK İnşaat Ankara’da gayrimenkul yatırımcıları için düğmeye bastı. Yaklaşık 7 ay önce Emlak Konut GYO’nun gerçekleştirildiği ihaleyi kazanan şirket, 124 dönümlük alanda 4 milyar 194 milyon 550 bin lira satış geliri olan bir proje inşa edecek. Ankara’da şehir merkezindeki en büyük arazisi eski EGO Garajı üzerinde Pasifik İnşaat-Çiftay İnşaat ortaklığı ile yapılacak projede 750 bin metrekare satılabilir-kiralanabilir alan ile 1 milyon 400 bin metrekare inşaat alanı olacak. Ortaklar arsa bedeli olarak Emlak Konut GYO’ya 1 milyar 258 milyon lira öderken, proje alanında konut, ofis, AVM, okul, hastane ve otel inşa edecek. 

3 YIL TAKİP ETTİ
Projede çalışmalara 2016’nın ilk yarısında başlayacaklarını belirten Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, “Türkiye’nin tek parselde yapılan en büyük projesine imza atacağız. Emlak Konut ihaleleri içinde de en büyük satış değeri sunulan proje olacak. 3 yıldır bu arsayı almak için takip ediyorduk. Ankara Büyükşehir Belediyesi bu alanı 500 milyon liraya satışa çıkardığında almadık. Çünkü hasılat paylaşımı modeli bize daha uygun. Arsa Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden TOKİ’ye geçti. TOKİ, Emlak Konut’a 600 milyon liraya sattı ve biz ihale ile aldık. Arsa için Emlak Konut’a 1 milyar 258 milyon garanti ettik, onlar da durumdan memnun” dedi. Projenin mimari tasarımı için 4 ofisin yarıştığını belirten Erdoğan, New York merkezli KPF şirketi ile anlaştıklarını dile getirdi.

HER İHTİYACA SEÇENEK
“Ankara’nın merkezine bir şehir kuruyoruz” diyen Erdoğan, EGO garajı arsası olarak bilinen arsada her ihtiyaca göre ev ve ofis inşa edeceklerini belirtti ve şunları söyledi: “1200 tane aile konutu planlıyoruz. Burada küçük ev olmayacak. 30 bin metrekare alanda markalı rezidans yaparken, otel hizmeti sunan evler de inşa edeceğiz. Büyük şirketler için müstakil ofisler yaparken, home ofis de hayata geçireceğiz.” Projenin 4 yılda tamamlanmasını öngördüklerini belirten Erdoğan, üst ve orta gelirli vatandaşlara hitap eden evler inşa edeceklerini kaydetti. Erdoğan, proje alanın karşısında bulunan 750 dönümlük Atatürk Kültür Merkezi alanında bir şehir parkı planladığını, bu alanın da projeye değer katacağını ifade etti.

Haberin Devamı

2. LEVEL GELİYOR
DAHA önce Ankara’da konut, ofis ve AVM’den oluşan ‘Next Level’ projesini hayata geçiren Pasifik İnşaat’ın sadece konut olarak yeni bir ‘Next Level’ projesi daha inşa edecek. Erdoğan, yeni Next Level’ın Çayyolu’nda, Büyükşehir Belediyesi’nin Çayyolu Rekreasyon Vadisi olarak tanımladığı alanda konutlara ayrılan parsellerde yer alacaklarını dile getirdi. Arsa karşılığında Mamak’ta gecekondu bölgesinde 1116 konutluk bir dönüşüm projesi yapacaklarını belirten Erdoğan, “İlk Next Level projemizde rezidans tipi evler vardı. Ama Ankaralılardan çok yoğun konut talebi geldi. Bizden aile hayatına yönelik evler istediler. Arsayı büyükşehir belediyesinden aldık. Karşılığında yapacağımız 1116 konuta 110 milyon lira, Next Level’daki 450 konutluk projeye ise 200 milyon lira yatıracağız. Projemizde 500 milyon lira ciro bekliyoruz. Metrekare fiyatları ise 4 bin liradan başlayacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!