Ankaralı Cem’in klavyesi zirvede 

Güncelleme Tarihi:

Ankaralı Cem’in klavyesi zirvede
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2016 21:02

New York’ta yaşayan 32 yaşındaki Ankaralı Cem Kozinoğlu’nun geliştirdiği klavye arama motoru olarak kullanılabilen ‘Slash Keyboard’, App Store’un en iyi uygulamaları arasına girdi. turkvista.com, Deprem APP ve Capulcu Tencere gibi ses getiren projelere imza atan Kozinoğlu, son projesiyle ‘Product Hunt’ta ‘Yılın En İyi Teknoloji Ürünü’ ödülünü aldı. 

Haberin Devamı

AMERİKA’da yaşayan Cem Kozinoğlu, 9 yaşından beri program yazıyor. 13 yaşında ilk Türk arama motoru olarak bilinen “turkvista.com”u geliştirdi. 17 Ağustos depreminden sonra geliştirdiği “Deprem App” ve App Store’daki ilk gününde 100 binden fazla indirilen “Çapulcu Tencere” uygulamalarını hazırlayan Umass-Amherst mezunu olan Cem Kozinoğlu’nun son geliştirdiği uygulama Slash Keyboard ise Product Hunt’ta “Yılın En İyi Teknoloji Ürünü” seçildi. Cem Kozinoğlu’nun geliştirdiği klavye arama motoru olarak kullanılabiliyor. 

150 BİN KEZ İNDİRİLDİ

Kozinoğlu’nun aklına bu fikir 2015 yılında Ankara’da yaşayan annesi Selma Acuner’i ziyareti sırasında gelmiş. Slash Keyboard yayınlandığı ilk gün App Store’da “en iyi ugulamalar” arasında gösterildi. Teknoloji dünyasının komünite destekli ürün listeleme servisi Product Hunt’ta Apple Watch, Periscope, Meerkat ve Tesla gibi rakipleri geride bırakarak birinci seçildi. Cem Kozinoğlu, Slash Keyboard’ın dünyanın mesajlaşma şeklini değiştireceğini iddia ediyor. Kozinoğlu’nun geliştirdiği 4 Aralık 2015’te App Store’da yayınlanmaya başlanan klavye Mashable, Wired ve Business Insider’da “Bugün indirip kullanabileceğiniz en iyi klavye” olarak yer aldı. Çok kısa bir sürede aktif kullanıcı sayısını büyük bir hızla artıran uygulama, bugüne kadar 150 bin kere indirildi. Cem Kozinoğlu’nun geliştirdiği “akıllı klavye uygulaması Slash Keyboard” 8 milyon session ve toplam 2 milyon aramayla “mobil arama motoru” tarihinde her gün yeni bir rekora imza atıyor.

Haberin Devamı

Ankaralı Cem’in klavyesi zirvede

NEDİR BU KLAVYE?

Mobil arama motoru Slash Keyboard, akıllı telefonlardaki tipik klavye uygulamalarından farklı olarak, arama ve paylaşım yapma sorununu çözmek için geliştirildi. Slash Keyboard sayesinde mesajlaşmanızı bölmeden ve uygulamalar arasında gezmek zorunda kalmadan her şeyi kolayca paylaşabilmek mümkün.  Kozinoğlu’nun verdiği bilgiye göre Slash Keyboard, arkadaşlarınızla herhangi bir uygulama üzerinden sohbet ederken; şarkı, sticker, GIF, haber, lokasyon ya da buluşma için mekan önerilerini klavye üzerinden kolayca paylaşmanızı sağlıyor. Google, Foursquare, Spotify, SoundCloud, Giphy, YouTube, Amazon, App Store, The New York Times, Wikipedia, Rehber ve Haritalar’ın da dahil olduğu 20’den fazla servisle işbirliği yapan Slash, klavyenizin içinde size çok hızlı sonuçlar getirebilen bir arama motoru.

Haberin Devamı

Boomset’in kurucularından

CEM Kozinoğlu TechStars 2015 ve University of Massachusetts, Bilgisayar Mühendisliği (Computer Science) Mezunu. Aynı zamanda Amerika’da organizasyon ve eğlence sektöründe hizmet veren Boomset’in kurucu ortakları arasında. 2010 yılından kurulan Boomset, bugün yirmi kişilik ekibiyle, 10 binden fazla aktif kullanıcıya hizmet veriyor. Kozinoğlu,  Disney, UNICEF, Merrill Lynch, gibi global markalarla çalıştı. 

Nerelerde kullanılıyor

MOBİL arama ve mesajlaşmada devrim yaratan Slash Keyboard, applerin içinde gizleniyor; Snapchat, iMessage, WhatsApp ve Facebook Messenger gibi klavyeyinin aktif kullanıldığı tüm uygulamalarda sorunsuz çalışabiliyor. Slash Keyboard, aynı zamanda iPhone6S’te 3D force touch özelliğini etkin olarak kullanan ilk appler arasında. Bu özelliği kullanarak linklere gitmek zorunda kalmadan ön izleme yapabilmek mümkün oluyor. Daha şimdinden Apple, Twitter, Facebook ve Snapchat gibi devlerin dikkatini çeken Slash; Crashlytics’in kurucusu ve Twitter Ürün Strateji Direktörü Wayne Chang, Foursquare’in kurucusu Dennis Crowley ve Giphy’nin CEO’su Alex Chung’un yanı sıra Betaworks ve TechStars, tarafından destekleniyor.

Haberin Devamı

Klavyesizi anlıyor

SLASH Keyboard, “Intention Engine” özelliğiyle kullanıcının yazdıklarına göre eylem odaklı önerilerde bulunuyor. Örneğin arkadaşınıza yemek teklifi yapmak üzere; “Let’s have dinner” (Akşam yemeği yiyelim mi?) yazdığınızda, Slash Keyboard size etrafınızdaki restoranları reytingleriyle birlikte gösteriyor. Ayrıca NLP kullanan uygulama, tüm tahminlerini Internet’e bağlanmadan 20 milisaniyenin altında yapıyor ve böylece kullanıcıların özel bilgileri gizli/kayıt dışı kalıyor.

Türkiye’de ücretsiz

ANDROID versiyonu ve Türkçe dil desteğiyle güncellenerek uygulamaşı şu anda App Store/Türkiye’den ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz. Uygulama, bilgiyi daha hızlı bulma ve kolayca paylaşabilmeyi sağlayan özellikleriyle mobil hayatını tamamen değiştirecek. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!