Ankara'da taksi ücretlerine zam

Güncelleme Tarihi:

Ankarada taksi ücretlerine zam
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2006 12:33

Ankara'da taksi ücretlerine yüzde 15 zam yapıldı. Zamlı tarife bugün uygulamaya girerken, taksimetrelerin ayarlanmasına da başlandı.

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası'nın talebiyle 10 Kasımda alınan karara göre, 1 YTL 30 Ykr olan taksimetre açış ücreti 1,5 YTL'ye yükseltildi. İlk kalkıştan sonraki her kilometre için de taksimetre 1,5 YTL yazacak.
Taksimetrelerin ayar işlemi de Etlik Kasalar Halil Sezai Erkut Caddesi'nde gerçekleştiriliyor.

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Ali Ekber Ertürk, yaptığı açıklamada, Ankara'da 7 bin 700 taksi bulunduğunu belirterek, bu nedenle ayar işleminin zaman aldığını söyledi. Çiçek, taksimetrelerin 4 etapta yapılan değişik işlemlerin ardından ayarlanabildiğini belirterek, işlemin esnafa yaklaşık 60 YTL'ye mal olduğunu anlattı.
Hem vatandaşları, hem de taksici esnafını düşündüklerini söyleyen Ertürk, ”Ankara Şoförler Odasının beklediği zam aslında bu değil. Ancak vatandaşlarımızı da düşünmeliyiz. Taksiyi lüks olmaktan çıkartıp, herkesin binebileceği vasıtalar haline getirmeliyiz” dedi.

TAKSİCİLER TEPKİLİ

Öte yandan, zam oranını yeterli bulmayan bazı taksiciler, “zam oranının düşük olduğunu, böyle bir zam için vatandaşların gözünün korkutulmasına gerek olmadığını” ifade ettiler. Erol Çolak adlı bir taksici, yapılan zammı yeterli bulmadığını belirterek, ”Hiç yapılmasaydı daha iyi olurdu. Zam oranı çok düşük. Bunun, adı zam. Vatandaşların gözü boş yere korkutuluyor” diye konuştu. Mehmet Kılıç adlı başka bir taksici ise “Yapılan zam, soygun zammı. Taksimetrelerin ayarlanması için bizden 60 YTL alıyorlar. Yaklaşık 8 bin taksi var. Bu paralar nereye gidiyor?” diye sordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!