Ankara'da dev zirve

Güncelleme Tarihi:

Ankarada dev zirve
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2009 11:18

Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, enerji anlaşmalarının imza törenleri için Türkiye'ye geldi. Türkiye ile Rusya arasındaki ikili anlaşmaların imza töreninde Berlusconi de hazır bulunacak. Öte yandan Putin Başbakanlık önünde protestolarla karşılandı. Protestoculardan biri gözaltına alındı.

Haberin Devamı

 

Putin'in ziyareti özellikle enerji konuları açısından büyük önem taşıyor. Putin'in ziyaretinde Güney Akım, Samsun-Ceyhan ve nükleer enerji ile ilgili önemli anlaşmalar imzalanacak.

Putin Ankara'ya geldi

Ziyaret öncesinde tüm güvenlik tedbirleri tamamlandı. Ankara’da 2 bin Türk polisinin koruyacağı Putin için Rusya’dan da 40 koruma geldi. Putin ile birlikte 7 koruma alana indi. Putin’e Türkiye’de kaldığı süre boyunca  servis edilecek mönü güvenlik gerekçesiyle açıklanmazken, Rus yetkililer bu konuda herhangi bir endişe taşımadıklarını belirtti.

Putin, akşam 17.00 sıralarında ayrılacak.

BERLUSCONI DE GELDİ

Haberin Devamı

Berlusconi böyle karşılandı

Öte yandan Putin'den yaklaşık 3.5 saat sonra İtalya Başbakanı Berlusconi de Ankara'ya geldi. Berlusconi, Türkiye ile Rusya arasındaki ikili anlaşmaların imza törenine katılacak.

Berlusconi’nin akşam saatlerinde Roma'ya dönmesi bekleniyor.

GREENPEACE'DEN PROTESTO

Protestolarla karşıladılar / Foto-Galeri

Öte yandan Greenpeace üyesi bir grup, nükleer enerjiye  karşı protesto gösterisi yaptı.

/images/100/0x0/55ea3a28f018fbb8f87297f4

“Enerji devrimi şimdi”, “Nükleer? Hayır teşekkürler” yazılı  dövizlerle Güvenpark'ta toplanan grup, parkta eylem yapmalarına izin  verilmeyince, çevik kuvvet nezaretinde Milli Müdafaa Caddesine geldi.

Burada üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Başbakanı Vladimir  Putin'in fotoğraflarının olduğu büyüt matruşka maketleri önünde toplanan grup  üyeleri adına yapılan basın açıklamasında, Putin'in enerji konularında görüşmek  için Türkiye'ye geldiği belirtildi. Nükleer santral ihalesinin görüşme konuları arasında yer aldığının ifade  edildiği açıklamada, “Bu pazarlıkta kimin kaybedeceği belli. Bu uğurda  harcanacak milyarlarca lira Türk halkının cebinden çıkacaktır” denildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, nükleer enerjinin tek sorununun sadece güvenlik açıkları  olmadığı, maliyet ve süre aşımları nedeniyle “bir ülkenin enerji politikalarını  alt-üst etmeye yetecek kadar problemi de beraberinde getirdiği” savunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!