Ankara’daki Golfkent’i İstanbullular kapışıyor

Güncelleme Tarihi:

Ankara’daki Golfkent’i İstanbullular kapışıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2013 00:00

Turyap’ın patronu Azmi Sarıbay, Ankara’da yapımını üstlendiği 2640 konutluk Golfkent Projesi’ni 45 ilden talep toplayarak satıyor. Projeye en yüksek talep İstanbul’dan gelince bloklardan birinin adı İstanbul Bloku oldu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de franchising sisteminin ve çağdaş emlakçılığın kurucularından Azmi Sarıbay, Ankara’nın ilk ‘golf sahalı’ projesi Golfkent’in yapımını üstlendi. Projenin satışını TURYAP’ın şubelerinin bulunduğu 45 ilde ön talep toplama yöntemi ile satışa sunan Sarıbay, Ankara’daki Golfkent’e en yoğun talebin İstanbullulardan geldiğini söylüyor. Başvuranların yüzde 30’unun İstanbullu alıcılardan geldiğini belirten Sarıbay, bloklardan birine ‘İstanbul Bloku’ adı verdiklerini anlatıyor.

GOLFSÜZ BAŞKENT OLMAZ
Projeyi üstlendikten sonra konsept değişikliğine gittiğini söyleyen Sarıbay, dünyada ‘golf sahası olmayan’ çok az sayıda başkent bulunduğunu, Ankara’nın da Golfkent Projesi’ne kadar ‘golfsüz’ olduğunu söylüyor. Ankara’daki yabancı temsilciliklerde çalışanların ve golfü seven Ankaralıların her hafta sonu Antalya’ya golfe gittiğini, bunun için haftada 1-2 uçağın dolduğunu belirten Sarıbay, Golfkent’teki sahanın en iyi sahalardan biri olacağını söylüyor.

1260 DÖNÜMLÜK ARSA
Projenin 1260 dönüm arazi üzerinde 7 yıl önce başladığını, belirli bir konsepti olmadığı için yavaş ilerlediğini söyleyen Azmi Sarıbay, şöyle konuşuyor: “Bana zaman zaman ‘gel bu projeyi sat’ diye gelirler. Ortaklık önerenler de olur. Bu proje için de öyle oldu. Önce pazarlamada destek için geldiler. İnceledik ve sonra büyük ortak olduk. Eskişehir Yolu üzerinde. Arsa Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin şirketine ait. Ankara’da golf sahası yoktu. Ankaralıların golf tutkusunu keşfettik. Proje, golf konseptiyle bütünleşen konut alanlarının yanında dereler, göller, çarşılar, okullar, sosyal ve idari ünitelerle donatılıyor ve dev bir kent ortaya çıkıyor.

1000 LİRA VER ‘ADAY’ OL
İnsan, ev alırken sakin ve özgür olmalı. O yüzden müşteriyi baskı altına almıyoruz. Sistem şöyle: 1000 lira ver, almak için aday ol. Kredi kartı da geçerli. 1 ay düşün vazgeçersen paranı geri alırsın. ‘Devam’ dersen yüzde 15’ini tamamla. O miktarı da kredi alabilirsin. Fiyatlar 105 bin liradan başlıyor (1+1). 1 yıl sonra yine vazgeçersen ödediğinin tamamını geri al. ‘Devam’ dersen kalanı kredilendiriyoruz. Projede satış ve inşaat etaplar halinde yapılıyor. 210 konutluk birinci etapta yaşam başlıyor. Golf için 450 dönüm ayırdık. 639 konutluk ikinci etapta anlattığım yöntemle satış başladı. Bu etabın inşaatı gelecek yıl sonunda bitecek.Golf mimarımız ABD’den geldi (Kevin Ramsey). Arazi yapısını inceledi ve golfe çok uygun buldu. 100 bin ağaç dikildi.

Haberin Devamı

Eskiden, emlakçı üçkâğıtçı gibiydi
AZMİ Sarıbay, Ali Üstay şirketinde yönetici olarak çalışırken dönemin başbakanı Turgut Özal’ın, Türkiye’nin ilk ‘mütekabiliyet Yasası’nı çıkarması üzerine ‘emlakçı’ olmaya karar vermiş. Azmi Sarıbay şöyle konuşuyor: “Ülkede yabancılara hizmet verecek kurumsal bir emlakçı örgütü yoktu. ‘Emlakçı’ demek o zamanlar ‘üçkâğıtçı’ gibi birşeydi. Şirketten ayrıldım ve 1985’te Turyap’ı kurdum. 1986’da ilk acentelik talebi geldi. Şu anda 400 civarında franchisee’miz var. 300’ü ne iş yapsaydı bugün kazandığının dörtte birini kazanamazdı. Benden daha zengin olan bayiler bile var. Başakşehir’de bir bayinin AVM’si var. Adama ‘daha önce zengin miydin’ dedim. ‘Yok abi ben battığımi çin sizden bayilik alıp bu hallere geldim’ dedi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!