AMİRİM SEANSTA RÜŞVET KAYDI KASA DEFTERİNDE

Güncelleme Tarihi:

AMİRİM SEANSTA RÜŞVET KAYDI KASA DEFTERİNDE
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2012 00:00

Fuhuş yapıldığı iddiası ile 10’u aşkın masaj salonuna yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Mahkemece kabul edilen 726 sayfalık iddianame çarpıcı bilgiler ortaya koydu. Baskın yapılan masaj salonları ve evlerde ele geçirilen ‘kasa defterleri’ne göre polise, zabıtaya, belediye görevlilerine verilen rüşvet paralarının kaydının tutulduğu anlaşıldı. Sanık ifadelerine göre, kimi zabıta ve polis memurları, para vermeden masaj salonlarındaki kadınlarla birlikte oldu, çıkışta da ‘harçlık’ adı altında rüşvet alarak salondan ayrıldı.

Haberin Devamı

İstanbul Şişli’de yoğunlaşan masaj salonlarına yönelik 14 aylık takibin sonunda geçtiğimiz aralık ve ocak ayında üç ayrı operasyon düzenlendi. Aralarında polis, zabıta ve belediye çalışanlarının da bulunduğu 130 kişi gözaltına alınmış, söz konusu kişilerden 40’ı bir süre tutuklu kalmıştı. Konu ile ilgili Cumhuriyet Savcısı Ayhan Bedirhan’ın hazırladığı 121 sanıklı iddianame 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilerek duruşma için bugüne  gün verildi.

Savcılık iddianamesine göre söz konusu masaj salonlarının işletmecileri ile bir kısım memurlar arasında yakın ilişki söz konusu. Masaj salonlarında fuhuş

/images/100/0x0/55eabac0f018fbb8f892fd60
yapıldığını bilen kamu görevlileri, rüşvet karşılığı duruma göz yumdu, baskın öncesi salon sahiplerini uyardı, ruhsatı iptal edilen salonlara belediyece yeni ruhsat verildiği anlaşıldı.

Haberin Devamı

İddianameye göre toplam 12 masaj salonu altı ayrı grup tarafından işletiliyor. Mimoza, Lilyum, Diva, Jasmin isimli salonları işleten Hakan A., Villa China, Reflex isimli salonları işleten Göksel B., Paradoks isimli salonu işleten Hülya A.., Rüyam, Sinerji, Lavia isimli salonları işleten İsmail A., My Candy isimli salonu işleten Nazife Ü., Prenses ve Safari isimli salonları işleten Perihan Y. ve ortağı olan polis memuru Orhan Ş. örgütü yönetici olmakla suçlanıyor. 

RÜŞVET KAYITLARI ‘KASA DEFTERİ’NDE
Zabıta, belediye görevlileri ve polislere verildiği öne sürülen rüşvetin kayıtları ise yapılan baskınlar sonrası elde edildi. Paradoks isimli salonda elde edilen defterde 10 Aralık 2011 tarihine ilişkin ‘Karakol gider’ kısmına 80 lira, 17 Aralık 2011 tarihine ilişkin ‘Karakol 400 TL’, ‘polis 150 TL’ kaydının düştüğü görüldü.

Haberin Devamı

Sinerji masaj salonunda elde edilen ‘kasa defterinde’  17 Mayıs 2010 tarihi için ‘Belediye 1.500 TL’, 28 Temmuz 2010 tarihi için ‘Zabıta 1.000 TL’, 24 Aralık 2010 tarihi için ‘Zabıta İsmet 100 TL’, 21 Mart 2011 tarihi için ‘Baba Polis 1.000 TL’, 25 Mart 2011 tarihi için ‘Polis 2.500 TL’, 30 Mart 2011 tarihi için ‘Belediye 1.100 TL’, 1 Aralık 2011 tarihi için ‘Belediye 200 TL’ kaydının tutulduğu anlaşıldı.

Yine bir eve yapılan baskında ele geçirilen belgede ‘masraf’ adı altında tutulan kayıtlarda 3 Kasım 2011 tarihi için ‘Zabıta kuaför 1.700 TL’, 9 Aralık 2011 tarihi

 
'YETKİLİ DEĞİL ÇAYCIYIM!'

Sanıkların sorgusu sırasında en çok zorlanan kişilerin ise salon sahipleri olduğu anlaşıldı. Kimi olaylar ile ilgili salon sahiplerinin susma haklarını kullandığı görülürken, yapılan kimi savunmalar ise dikkat çekici.

Sinerji, Rüyam ve Lavie isimli salonların sahibi olmakla suçlanan Osman A. ifadesinde “ Ben Sinerji masaj salonu yetkilisi değil sadece çaycısıyım.

Rüyam masaj salonunu da denetlemeye gitmezdim sadece çay içmeye giderdim” dedi. Kimi zabıta görevlilerinin ise masöz kadınlara piyasada yeşil reçete ile satılan ilaçları temin ettikleri anlaşıldı.

Zabıta memuru İsmet Ç.’nin anti-depresan özelliği olan ‘Xanax’ isimli ilacı doktor Halil Hakan K.’dan temin ettiği anlaşıldı.

için ‘Gider polis 480 TL’ 19 Aralık 2011 tarihi için ‘SPA rüşvet 2.000 TL’ kaydının tutulduğu anlaşıldı. Bir başka adreste elde edilen ‘kasa defteri’nde ise ‘Polis 5.000 TL’ kaydının tutulduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı

ÜCRETSİZ ‘MASAJ’ ÜSTE RÜŞVET

Masöz olarak çalışan kadınların verdikleri ifadelere göre rüşvet almakla suçlanan memurların söz konusu salonlarda ‘seans’ adı altında kadınlarla para vermeden birlikte oldukları ifade edildi. Masöz olarak çalışan kadınların verdikleri ifadelerin bir bölümü özetle şu şekilde:

Pınar T. :  “İsmet Ç. isimli zabıta memuru kasaya ödeme yapmadan birçok defa salonda çalışan kızlarla seanslara girerek fuhuş yapmıştır. Her geldiğinde 20-100TL arasında Yıldırım A.’dan harçlık adı altında rüşvet olarak para alırdı. Aldığı bu paraların karşılığı olarak da, her defasında Rüya Masaj Salonu’nun üç girişi olmasına rağmen sadece iki girişini mühürler diğer girişi bilmesine rağmen mühürlemeyerek salonda fuhuşa devam edilmesine göz yumardı. …

Haberin Devamı

Polis memuru Erhan K. salon ile ilgili yapılacak uygulamaları önceden haber ederdi. Mehmet E. isimli polis memurunu ‘kıvırcık’ lakabıyla tanırız. Bu şahıs salona geldiği zaman Hakan A. bize rahat olmamız konusunda talimatı verirdi. Bizde fuhuş yapmaya devam ederdik. Fotoğrafını göstermiş olduğunuz Serdar Ş. Yusuf A. Erhan K. Mehmet E. Hüseyin Ö. ve Ramazan S. isimli polis memurları bizim tanıdık diye tabir ettiğimiz polislerdendi ve Hakan A. ile olan yakın ilişkilerinden dolayı fuhuş eylemlerimize göz yumarlardı.”

‘MİT GÖREVLİSİ OLARAK BİLİYORDUM’

Ferah T.: “Polis memuru Temel G.’yi ‘Mehmet’ ismi ile biliyorum. Bu polis memuru ücret ödemeden sauna alıp çıkıyordu.  Polis Memuru Muammet G.’yi MİT görevlisi olarak biliyordum. Bu polis memuru masaj salonunda iken odalarda rahat bir şekilde fuhuş yapılıyordu. Bu şahıs kasaya ücret ödemeden isteği masöz ile cinsel ilişkide bulunuyordu. Zabıta Memuru Mahmut Nedim B. daha önce Moonligh isimli salona gelirdi. Para ödemeden istediği kızla fuhuş yapardı.”

Haberin Devamı

Filiz G. : “Zabıta memuru İsmet Ç. masaj için geldiğinde ücret vermeden seansa girerdi.”

RUHSAT İÇİN RÜŞVET ALDILAR

Pınar T. “Hakan A. şahıs Lilyum masaj salonunun iptal olan ruhsatını yeniden çıkarttırmak için Şişli Belediyesi ruhsat bölümünde çalışan belediye personeline

 
ACİL 25 BİN LİRA GÖNDER
Sanık konumunda bulunan Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun K. ile Hakan A. arasındaki çok sayıda telefon konuşması ve buluşma da kayıt altına alındı. Kahyaoğlu’nun makamında yapılan görüşmeler de kayda alınırken, Başkan Yardımcı Tayfun K. Hakan A. ile arasındaki 11 Mayıs 2011 tarihli telefon görüşmesinde “Bizimkiler hukuka sormak istemişler de ben engelledim. Çabuklaştırdım merak etme” dediği kayda geçti. Hakan A.’nın, iptal edilen ruhsat için 25. bin TL’yi belediye görevlilerine verdiği iddia edildi. Telefon konuşmalarında Hakan A. rüşvet parası olduğu değerlendirilen 25 bin TL’nin belediyenin 9’uncu katına getirilmesi talimatı veriyor. Konuya ilişkin Başkan Yardımcısı Kahyaoğlu söz konusu paradan haberi olmadığını, 9’uncu katta ise ruhsat müdürlüğünde çalışan Erdinç Süleyman Ö ve Sinan Ö. İsimli personelin olduğunu söylemekle yetindi.
miktarını bilmediğim tutarlı rüşvet verdiğini belediye personelleri ile yapmış olduğu telefon görüşmelerinden biliyorum.  Hatta bir defasında rüşvetin miktarını yeterli görmedikleri için daha yüksek miktarda bir para bekledikleri için Hakan A. isimli şahısla telefon görüşmesine şahit oldum.”

EVİNİN PERDESİ YAPTIRDIM

Örgüt yönetici olmakla suçlanan Hakan A. İle Bedriye A. arasındaki 16 Ağustos 2011 tarihli telefon konuşmasında, Hakan A. polis memuru Mehmet E.’ye 4 ay içinde yaklaşık 50 bin TL rüşvet verdiğini ayrıca Mehmet E.’nin arabasının tekerlerini ve evine takılan perdesinin de parasını kendisinin verdiğini söylüyor. 2.900 TL’lik perde parası ile ilgili ifadesi alınan işyeri sahibi de paranın Hakan A. tarafından kendilerine ödendiğini belirtirken, polis memuru Mehmet E. yapılan sorguda bu yöndeki suçlamayı kabul etmedi.

POLİSLERLE GECE 03.10’DA ‘MİNİ ZİRVE
Polis memurları ile salon sahipleri arasındaki görüşmeler de yapılan fiziki takip sonrası kayda alındı. Söz konusu kayıtlardan biri de 16 Ağustos 2011 tarihine ait. Polis memurları Orhan Ş., Serdar Ş. ve salon sahibi Hakan A. arasındaki buluşmanın saati gece 03.10.

Hakan A.’nın buluşma yerine 300 bin TL değerindeki beyaz renk Audi Q7 marka aracı ile geldiği tespit edildi. Aynı zamanda masaj salonu ortağı olduğu öne sürülen polis memuru Orhan Ş. ile Hakan A. arasındaki sorunun çözümü için devreye polis memuru Serdar Ş.’nin girdiği, Serdar Ş.’nin sorunun çözümü için tarafları görüştürdüğü bilgisi iddianameye yansıdı. 50 dakika süren görüşme sonrası Orhan Ş. kendi aracı ile diğer iki kişinin ise Hakan A.’nın aracı ile buluşma yerinden ayrıldıkları tespit edildi.

ZABITADAN ‘GELİYORUZ DİKKATLİ OLUN’ MESAJI
Şişli Belediyesinde görevli zabıta memuru Mahut Nedim B ile salon sahili Hakan A. arasındaki bir çok görüşme de kayda alındı. Zabıta Memuru Mahmut Nedim B. 5 Mart 2011 saat 20:33’te Hakan A.’ya “Mecidiyeköy’e bakmaya geliyoruz” şeklinde SMS attı. Zabıtaların Lilyum isimli masaj salonuna geleceklerini anlayan Hakan A. aldığı mesajdan sadece bir dakika sonra salonda görevli Elvan Ö.’ye şu uyarı mesajını attı: “Bakmaya geliyorlar Mecidiyeköy’e  Zabıta…Dikkatli olun tamam…”

Zabıta memuru Mahmut Nedim B.   işi sağlama almak için bu kez 20:37’de Hakan A.’ya “Kimse olmasın” şeklinde bir SMS attı. Bu mesajla salonun boşaltılması gerektiğini anlayan Hakan A. aldığı mesaj sonrası Elvan Ö.’yü aradı ve salonda kimsenin olmaması talimatı verdi. Yine Zabıta Müdürü Adem M. ile Hakan A. arasındaki çok sayıdaki görüşme de kayda alındı.

dgokce@hurriyet.com.tr

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!