Amerikan yapı sistemleri devinin gözü Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Amerikan yapı sistemleri devinin gözü Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 1997 00:00

Haberin Devamı

Alüminyum yapı sistemleri üretiminde dünya lideri olan Amerikan şirketi Western Forms, önümüzdeki bir kaç yıl içinde Türkiye'de de üretime geçme hedefiyle Türk piyasasına girmeye hazırlanıyor. Öndegelen Türk inşaat ve müteahhhitlik firmalarıyla iş görüşmelerinde bulunmak üzere İstanbul'a gelen Western Forms'un uluslararası satıştan sorumlu Başkan Yardımcısı Ted Davis Hürriyet'e yaptığı açıklamada, Türkiye'yi ‘fırsatlar ülkesi' olarak tanımladı.

Türk inşaat sektörü hakkında kapsamlı bir araştırma yaptırdıktan sonra Türkiye'nin siyasi çalkantılara rağmen ekonomik açıdan istikrarlı bir ülke olduğuna kanaat getirdiğini söyleyen Ted Davis, ‘‘Biz Türk özel sektörüne güveniyoruz. Artık uluslararası bir inşaat işi yapmak gerektiği zaman Türk müteahhitlerini hesaba katmak zorundasınız. Yaptıkları işlerin kalitesiyle bütün dünyada tanınıyorlar. Biz de kendi alanımızın en iyisiyiz. İşte bu yüzden Moskova'daki bir konut projesinde Türk müteahhitlerle birlikte çalışmak istiyoruz'' dedi. Şirketin kurucusu Bill Ward'un 1955'te ailesi için daha iyi bir ev yapmak için evinin bodrumunda başlattığı çalışmalar, 1964 yılında dünyanın ilk alüminyum yapı sistemlerinin üretilmesiyle sonuçlanınca, bir dünya devi artaya çıktı. Western Forms Rusya ve Orta Asya Cumhuriyetleri'nde Türk müteahhitlik firmalarıyla yapmayı planladığı işbirliğinin dışında, Türkiye'de de ilk aşamada 2'si İstanbul, 1'i de İzmir de olmak üzere toplam 30 bin üniteden oluşan üç konut projesine göz dikti.

TEMSİLCİ ARIYOR

Ted Davis, ‘‘Türkiye'ye dünyanın en kaliteli ürünü ve uygun bir finans hizmeti paketi ile uzun vadeli işbirliği umudunu taşıyarak geliyoruz. Her şey yolunda giderse, bir kaç yıl içinde burada üretime geçmeyi de planlıyoruz'' dedi. Malzemenin hafifliği ve kolay uygulanabilirliği nedeniyle inşaat süresini yarıya indirip maliyetleri önemli ölçüde düşürdüğünü belirten Davies, First National Bank of New England'ın Western Forms müşterilerine 100 bin- 10 milyon dolar arasındaki değişen alımlar için ABD Eximbank'ın yüzde 85 garantisiyle uygun finans paketi sağladığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!