Amazon'dan dev satın alma

Güncelleme Tarihi:

Amazondan dev satın alma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2021 16:55

Amazon'un, James Bond filmlerinin telif haklarını da elinde bulunduran film yapım şirketi Metro Goldwyn Mayer'i (MGM) 8,45 milyar dolara satın almak için anlaştığı bildirildi.

Haberin Devamı

ABD'li e-ticaret devi Amazon, medya şirketi Metro Goldwyn Mayer'i (MGM) 8,45 milyar dolara satın almak için anlaştığını duyurdu.

Amazon'dan yapılan açıklamada, MGM'nin, yaklaşık bir asırlık film yapımcılığı deneyimine sahip olduğu ve öncelikli olarak televizyon programlarına odaklanan Amazon Studios'un çalışmalarını tamamladığı aktarıldı.

Amazon'un MGM'yi 8,45 milyar dolara satın almasına yönelik anlaşmanın imzalandığı belirtilen açıklamada, Amazon'un MGM'nin mirasını ve film kataloğunu korumaya yardımcı olacağı ve müşterilerin mevcut çalışmalara daha fazla erişiminin sağlanacağı kaydedildi.

SON 4 YILIN EN BÜYÜK SATIN ALMASI

Söz konusu satın alma Amazon'un, 2017 yılında Whole Foods'u 13,7 milyar dolara satın almsından bu yana gerçekleştirdiği en büyük satın alma olacak. Wall Street Journal'da yer alan bir haberde de anlaşmanın bu hafta içerisinde açıklabileceği ifade edilmişti.

Haberin Devamı

Amazon, Netflix ve Disney gibi platormlarla rekabet edebilmek adına daha fazla TV ve film içeriğine sahip olmak istiyor. MGM, bu açıdan uygun bir aday olarak görülüyor.

ÜNLÜ YAPIMLARIN SAHİBİ

James Bond serisini elinde bulunduran MGM Stüdyoları geçen Aralık ayında iflasını ilan etmiş ve tüm içeriğini satışa çıkarmıştı. No Time To Die, Candyman, Pink Panther, RoboCop, Rocky, The Hobbit, The Handmaid’s Tale ve daha onlarca yapımı geliştiren MGM Stüdyoları, Netflix ve Apple ile görüşmeler yapıyordu. MGM’nin kütüphanesinde 4,000 film ve toplamda 17,000 saatlik TV projesi bulunuyor.

MGM'nin sahipleri arasında Anchorage Capital, Highland Capital Partners, Davidson, Kempner Capital Management, Solus Alternative Asset Management ve 2010 yılında iflastan çıktıktan sonra stüdyonun kontrolünü ele alan Owl Creek Investments fonu bulunuyor.

AT&T ve Discovery de, 17 Mayıs'ta medya şirketlerini birleştirerek HGTV, CNN, Food Network ve HBO'yu içeren bir güç merkezi oluşturacaklarını duyurmuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!