Altın yükseliyor

Güncelleme Tarihi:

Altın yükseliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2011 09:57

Son iki günde 200 dolar değer kaybeden altın yeniden yükselişe geçti.

Haberin Devamı

Son haftalarda gördüğü tarihi zirvelerden sonra dünkü işlemlerde son 18 ayın en düşük seviyesine gerileyen altın bugünkü işlemlerde toparlandı.

 

Altının onsu geçtiğimiz haftalarda 1,911 dolar seviyesine kadar çıkıp, 2000 doları görüp görmeyeceği tartışılmaya başlamıştı. Ancak değerli maden iki günde 200 dolar kadar değer kaybetti.  

   

Altının onsu bugünkü işlemlerde yüzde 0.4 civarında değerlenerek, 1,786 dolar seviyesine yükseldi. Dünkü işlemlerde altının onsu 1,705 dolara kadar gerilmişti. Kapalıçarşı’da dün çeyrek altının satış fiyatı 163 TL’ye düştü. Kapalıçarşı’da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı99,05 TL’den işlem gördü.  

      

Haberin Devamı

Altın fiyatlarındaki düşüşle birlikte Kapalıçarşı’da Cumhuriyet altını 667 TL’den alıcı buldu.    

 

Finansal danışmanlık şirketi Kingsview Financial’ın stratejistlerinden Matt Zeman, “Yatırımcıların tarihi zirvelerden sonra geri dönmelerin emtiadaki hareketin gereklerinden biriydi” dedi.

 

 

GÜVENLİ DEĞİL

ABD’li bir ekonomist olan Dennis Gartman, “Altın bir ticaret alanına dönüştü. Yatırımcılar artık altın pozisyonları almaya başladı ama emtianın dalgalı bir seyri olduğunu kabul etmeliyiz. Güvenli liman olduğunu söyleyemeyiz” diye konuştu.

 

Commonwealth Bank of Australia analistleri, bugün yazdıkları raporda "ABD dolarının zayıflaması ve euro bölgesindeki ekonomik belirsizlikler nedeniyle altının destekleyeceğini tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

PİYASA FED’İ BEKLİYOR

Küresel piyasaların gözü ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke’nin bu akşam Jackson Hole’da gerçekleştireceği kritik toplantıda. Yatırımcılar, Fed’den ABD ekonomisi ve küresel ekonomiyi desteklemek amacıyla üçüncü parasal gevşeme paketine yönelik mesaj verip vermeyeceğine odaklanmış durumda.

 

Haberin Devamı

Bernanke’nin TSİ 17.00 civarında yapacağı konuşma öncesinde, Fed Kansas City Başkanı Thomas Hoeing, CNBC’ye yaptığı değerlendirmesinde, üçüncü parasal gevşeme paketinin iyi bir fikir olmadığını düşündüğünü belirtti.

 

Hoeing, “Ben ikinci parasal gevşeme paketini de desteklememiştim. Kendi içimde tutarlı olmam gerekirse, üçüncünün de gerçekleştirilmesinin gereksiz olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

Kriz Kahini olarak ün salan ünlü ekonomist Nouriel Roubini ise, bugün Bernanke toplantıda ne derse desin, ABD’de üçüncü bir parasal gevşeme paketinin gelmekte olduğunu belirtti.

 

Fed toplantısı öncesinde euro/dolar paritesinin 1.44 seviyesinde işlem gördüğü görülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!