Piyasalarda son durum: Gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu?

Güncelleme Tarihi:

Piyasalarda son durum: Gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2017 09:46

Güncel gram ve çeyrek altın fiyatları bilgisi, gün sonuna doğru vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Gün sonuna doğru bir miktar düşüşe geçen gram ve çeyrek altın fiyatları, grafikteki değişim etkisini hissettiriyor. İşte, güncel ve anlık çeyrek altın fiyatları bilgisi ve piyasalar hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Gram ve çeyrek altın fiyatları piyasaların son durumunu merak eden vatandaşların merakına neden oldu. Günün ilerleyen saatlerinde dengeleyen gram ve çeyrek altın fiyatları, yatırımcılar için merak konusu oldu. Peki, şu an gram ve çeyrek altın fiyatları ne durumda? İşte, yatırımcıların merak ettiği rakamlar ve piyasalar hakkında bazı bilgiler

ANLIK ALTIN FİYATLARI

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NEDİR?

Altının gram fiyatı, 26 Ekim tarihinde güne yatay seyirle başlamasının ardından 155 lira seviyesinde dengelendi.

Dün yurt içi piyasalar kapandıktan sonra dolar kurundaki yükselişe paralel 156,4 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesini gören gram altın, günü önceki kapanışa göre 0,80 artışla 154,7 liradan tamamdı. 

Altının gram fiyatı, bugün açılışta sakin bir seyir izleyerek saat 14.45 itibarıyla 155 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 256 lira, Cumhuriyet altını da 1.044 liradan satılıyor. 

Asya piyasalarında 1.282,6 dolara kadar yükselen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,2 artışla 1.280 dolardan alıcı buluyor. AA Finans Analisti İslam Memiş, ABD Merkez Bankası (Fed) başkanlığı için konuşulan adayların piyasalar tarafından "şahin" olarak fiyatlanmaya devam ettiğini belirterek, "Dün ABD 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 2,45 seviyesini test ederek, mart ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Tahvil faizlerinde yaşanan yükseliş, altının ons fiyatının baskı altında kalmasında en önemli etken." değerlendirmesinde bulundu. 

Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bugün faiz kararlarını açıklayacaklarını hatırlatan Memiş, ECB'nin parasal gevşemeye yönelik vereceği mesajların piyasaların yönü üzerinde etkili olacağını ifade etti. 

Memiş şuan ki piyasa koşullarının, faiz indirimi için yeterli şartların oluşmadığına işaret ettiğini belirterek, TCMB'nin Para Politikası Kurulundan (PPK) bir faiz değişikliği beklemediklerini söyledi. 

Altının ons fiyatında 1.277 doların destek, 1.287 doların ise direnç konumunda olduğunu kaydeden Memiş, altının gram fiyatının ise 152,3-155,0 lira bandında bir seyir izleyebileceği tahmininde bulundu. 

Haberin Devamı

ALTIN FİYATLARININ DURUMU NE OLACAK?

Haberin Devamı

Altının gram fiyatında, ekim ayı içinde 155,7 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesinin görülmesinin ardından düşüşlerin sınırlı kalmasının, 170 lira seviyelerine kadar devam edecek bir yükseliş trendinin habercisi olabileceği belirtiliyor.

Uluslararası piyasalarda artan belirsizlikler ve yurt içinde döviz kurlarındaki yükselişlerden destek bulan altının gram fiyatı, ekim ayı içinde
155,7 lira ile rekor kırması sonrasında 150-153 bandında dengelendi. Bugün
itibarıyla eylül ayı kapanışına göre yatırımcısına yüzde 4'ün üzerinde getiri sağlayan gram altın, tarihi zirvesinden gelen satışların sınırlı kalması ile 150 liranın üzerinde tutundu.

Analistler, kısa vadede ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanlığına yapacağı atama, Fed'in kasım ve aralık ayındaki faiz kararları, İspanya'daki Katalonya krizi, İngiltere'nin Brexit görüşmeleri ve jeopolitik gelişmelerin altın fiyatlarında dalgalanmalara neden olabileceğini belirtiyor.
Altının gram fiyatının tarihi zirvesinden gelen satışlara karşın 150 lira üzerinde tutunmasının teknik açıdan yükseliş eğiliminin devam edebileceğine işaret ettiğini dile getiren analistler, yıl sonuna kadar 170 lira seviyelerinin gündeme gelebileceğini ifade etti.

Haberin Devamı

ALTININ SAHTESİ NASIL ANLAŞILIR?

Habertürk Gazetesi'nden Hasan Örnekoğlu'nun haberine göre, her türlü altının sahtesini üretmeyi başaran dolandırıcılar, özellikle fiyatı 1000 lirayı bulan Cumhuriyet altınına yönelik akla gelmeyecek yollar deniyor.

Sahte altını anlamanın 2 yolu var. Ya altını keseceksiniz ya da mihenk taşına sürteceksiniz.

Piyasadaki Cumhuriyet altınlarının % 2-3’ünün sahte olabileceğini belirten Kocaeli Kuyumcular Başkanı Nuri Koç, temmuz ayında yaşadıkları olayı şöyle anlattı: “Altından şüphelendim. Cama atıp sesi dinledim. Normal gibi gözüküyordu ama beni rahatsız eder bir tını vardı. Mihenk taşına sürdük. Kaplaması çok iyi yapılmıştı, keserek emin olduk. İçi garip bir maddeyle doluydu. Şu an piyasaya binlerce sahte altın sürülmeye çalışılıyor.”

Haberin Devamı

'EN İYİ YOL KESMEK'

Konya Kuyumcular Odası Başkanı İsmail Karagöz bu işi yapanların çete olduğu görüşünde. Yakalanan kişilerin “Düğünde takıldı, arkadaşımdan aldım” gibi bahanelere sığındığını kaydeden Karagöz “10-20 tane satıyorlar. Gramı ayarlamak için pirinç veya gümüş kullanıyorlar. Çok iyi kaplama varsa mihenk taşında da anlaşılmaz. En iyi yol kesmek” dedi.

BAKMADAN GEÇME!