Altın fonlarında dev yükseliÅŸ

Güncelleme Tarihi:

Altın fonlarında dev yükseliş
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 12, 2011 00:27

Altın fiyatlarında yaşanan tarihi yükseliş, altın fonlarına da aynı şekilde yansıyor. Tüm yatırım fonları arasında açık ara öne çıkan fonlarda yüzde 50'ye yaklaşan getiriler dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

ABD'de yaşanan borç limiti krizi ve Avrupalı ülkelerin her geçen gün artan kamu borçlarının tetiklediği piyasalarda altın halen güvenli liman olma özelliğini sürdürüyor.

Tasarrufçuların külçe veya gram altın olarak tercih edebildiÄŸi altın yatırımı, fonlar aracılığı ile de yapılabiliyor. Altın fonları yılbaşından bu yana en çok getiriyi saÄŸlayan enstrümanlar olarak öne çıkıyor. Ortalama kazançları da yüzde 35 seviyesinde bulunuyor. Â

EN YÃœKSEK GETÄ°RÄ° YÃœZDE 43.18

Sene başından bu yana tüm yatırım fonları arasında en çok getiriyi sağlayan fon  yüzde 43.18 getiri ile Kuveyt Türk Katılım Bankası B Tipi Altın Fonu.

Onu yüzde 42.67 ile TEB B tipi Altın Fonu ve yüzde 42.57 ile İstanbul Gold B Tipi Altın Borsa Yatırım fonu izliyor. Garanti Bankası B Tipi Osmanlı Altın Fonu yüzde 42.16 kazanırırken, HSBC Yatırım  Tipi Altın Fonu'nun getirisi de yüzde 41.54 oldu.

Haberin Devamı

ABD VE AVRUPA'DAKİ SORUNLAR DÜZELİRSE ALTIN DÜŞEBİLİR

Finansbank İstanbul Gold B Tipi Altın Borsa Yatırım Fonu Müdürü Pınar Yıldırım, piyasadaki karışıklık sürdükçe altının güvenli liman olma özelliğini sürdüreceğini söyledi. 

Global piyasalardaki talep ve içeride doların TL karşısında değer kazanması nedeniyle altın fonlarında yükselişin çok sert olduğunu söyleyen Yıldırım, "ABD ve Avrupa'daki sorunların çözümüne ilişkin adımların atılmasının ardından altına göre daha ucuz olan diğer finansal enstrümanlara olan talep artacaktır. Bu gelişmeler yaşanması durumunda altın fiyatları düşebilir. Aksi takdirde altının güvenli liman olma özelliğini sürdürecektir" şeklinde konuştu.

Altının ons fiyatının 2 bin dolar olacağına ilişkin yorumları da değerlendiren Yıldırım, altına olan talebin psikolojik nedenlerinin de olduğunu piyasaların normalleşmemesi durumunda altın fiyatlarının 2 bin dolara ulaşmasının da mümkün olduğunu söyledi.

A TİPİ FONLARIN DURUMU PARLAK DEĞİL

Borsada yaşanan gerileme, önemli hisse yatırımları olan A Tipi fonların performansını olumsuz etkiledi. Geçtiğimiz sene iki kata varan kazançlara ulaşan fonlar bu sene kötü bir performans izliyor.

Haberin Devamı

115 A Tipi yatırım fonu arasından sadece 3 fon değer kazanmış durumda. Bunlar arasında en yüksk getiriyi sağlayan yüzde 4.17 ile İş Bankası A Tipi Teknoloji Endeksi Fonu. Onu yüzde 3.58 getiri ile Strateji Menkul Değerler A Tipi Risk Yönetim Fonu, yüzde 3.36 ile de Eczacıbaşı A Tipi Değişken Analiz Fonu izliyor. 

www.twitter.com/hkoyuncuoglu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!