Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar olacak? İşte Altın fiyatlarında son durum

Güncelleme Tarihi:

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar olacak İşte Altın fiyatlarında son durum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2016 10:23

Altın fiyatları bugün dengeli bir fiyat ile piyasalardaki yerini aldı. Çeyrek altın fiyatları geçtiğimiz haftalarda yükselen altın fiyatları ile değer kazanmış ve fiyatları 200 liranın üzerine çıkmıştı. Çeyrek altın fiyatları İngiltere'de yaşanan gelişmelerin ardından yükselişe geçmiş fakat uzun süreli bir artış olmamıştı. Peki Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarındaki son durum ve çeyrek altın fiyatları

Haberin Devamı

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta düşük bir seyir izlerken, İngiltere'den gelen haber piyasaları hareketlendirdi. Vatandaşların yatırım için en çok yöneldiği altın çeşitlerinden olan çeyrek altın fiyatları da bu artış ile 200 lirayı geçen bir yükselişe geçti. Altın fiyatı bugün biraz gerilese de çeyrek altın fiyatları 200 liraya aşan seviyesini korudu. Peki çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte çeyrek altın fiyatlarında son durum ve altın fiyatları

Altının gram fiyatı 123 lira seviyelerinde dengelendi. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 202 lira, Cumhuriyet altın ise 822 liradan satılıyor.

Altının gram fiyatı, dünkü hızlı düşüşünün ardından bugün 123 lira seviyelerinde dengelendi. Birleşik Krallık'ta yapılan referandumda Brexit kararının çıkmasının ardından piyasalardaki şok etkisinin dün hafiflemesi ile gram altın yüzde 2,04 değer kaybederek günü 121,9 liradan tamamlamıştı.               Bugün dolar kurundaki değer kayıplarına karşın ons fiyatındaki yükselişin etkisiyle toparlayan altının gram fiyatı, saat 10.10 itibarıyla 123 lira seviyesinden işlem görüyor. Altının ons fiyatı ise yüzde 0,8'lik artışla dünkü kayıplarını telafi etti ve şu dakikalarda 1.323 dolar seviyelerinden alıcı buluyor.               Analistler, Brexit kararının ardından küresel piyasalarda oluşan panik havasının, merkez bankaları ve ekonomi yönetimlerinden teşvik beklentileri ile dağılmaya başladığını, buna karşın varlık fiyatlarında dengelenmeden bahsetmek için henüz erken olduğunu ifade ediyor.            

Haberin Devamı

Bugün Brüksel’deki Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'nin açıklamalarının takip edileceğini vurgulayan analistler, Almanya'da enflasyon ve ABD'de kişisel gelirler başta olmak üzere açıklanacak verilerin de izlenmesi gerektiğini dile getiriyor.           AA Finanas Analisti İslam Memiş, yurt içinde bayram tatili nedeniyle altın bozduran yatırımcı sayısının arttığını ifade ediyor. Altın fiyatının son dönemdeki yükselişinin yatırımcısını sevindirdiğine değinen Memiş, uzun bayram tatili öncesine denk gelen fiyatlardaki yükselişin, yatırımcılar tarafından fırsat olarak değerlendirildiğini kaydediyor.               

Haberin Devamı

ALTIN FİYATLARI DÜN NE KADARDI?

Memiş, altının ons fiyatının 1.323 dolar, gram fiyatının ise 123 lira seviyesinden güne başladığını belirterek, fiyatlardaki yükselişlerinin kalıcı olduğunu şimdilik düşünmediğini, altının gram fiyatının bugün 122-124 lira aralığında işlem gerçekleştirebileceğini dile getiriyor.  Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 202 lira, Cumhuriyet altın ise 822 liradan satılıyor.      

Kapalıçarşı'da çeyrek altın 203 lira, Cumhuriyet altın ise 826 liradan satılıyor 

Altının gram fiyatı, iki günlük hızlı yükselişin ardından bugün yüzde 1,6 değer kaybederek 123 liraya geriledi.

Birleşik Krallık'ta yapılan referandumda Brexit kararının çıkmasının ardından hızlı bir şekilde yükselişe geçen altının gram fiyatı, dün de artış eğilimini devam ettirerek günü 125 liranın üzerinde tamamlamıştı.  Bugün dolar kurundaki değer kayıpları ve ons fiyatındaki düşüş eğilimi ile yüzde 1,6 gerileyen gram altın, saat 10.40 itibarıyla 123 lira seviyelerinden işlem görüyor. Altının ons fiyatı da dünkü kazançlarını geri vererek şu dakikalarda cuma günkü kapanış seviyesine yakın, 1.314 dolar seviyelerinde dengelendi. Analistler, Brexit kararının ardından küresel piyasalarda oluşan panik havasının, merkez bankaları ve ekonomi yönetimlerine ilişkin teşvik beklentileri ile dağılmaya başladığını, güvenli liman olarak görülen altın ve dolara talebin azaldığını ifade ediyor.

Haberin Devamı

Bugün Brüksel’de başlayacak ve iki gün sürecek Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi’nin ve Avrupa Parlamentosu'nun gerçekleştireceği olağanüstü genel kurul toplantısının takip edileceğini vurgulayan analistler, ABD'de açıklanacak büyüme verilerinin de izlenmesi gerektiğini dile getiriyor.
AA Finanas Analisti İslam Memiş, İngiltere'deki referandumun AB'den ayrılmak isteyenlerin zaferiyle sonuçlanmasının ardından finansal piyasalardaki oynaklığın sürdüğünü belirterek, İskoçya, İrlanda gibi Birleşik Krallık'a bağlı ülkelerin muhtemel bağımsızlık taleplerinin altın fiyatlarında yeni zirvelerin görülmesini sağlayabileceğine dikkati çekti.

Son günlerde altın fiyatlarındaki sert yükselişlerin kar satışlarını gündeme getirdiğine işaret eden Memiş "Bugün ABD'de 1. çeyrek nihai büyüme verisi açıklanacak. Beklentilerin üzerinde gelmesi altının ons fiyatındaki düşüşleri hızlandırabilir. Altının ons fiyatındaki geri çekilmeler 1.280 dolar seviyesine, gram fiyatındaki düşüşler de 120 liraya kadar devam edebilir." öngörüsünde bulundu.  Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 203 lira, Cumhuriyet altın ise 826 liradan satılıyor.

BAKMADAN GEÇME!