ALTIN FİYATLARI canlı takip: 23 Mayıs anlık çeyrek altın ve gram altın ne kadar? Altın düşer mi, yükselir mi?

Güncelleme Tarihi:

ALTIN FİYATLARI canlı takip: 23 Mayıs anlık çeyrek altın ve gram altın ne kadar Altın düşer mi, yükselir mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 15:57

Altın fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Altın fiyatlarındaki yükseliş yeni haftada da devam ediyor. Altının ons fiyatı geçtiğimiz haftayı yüzde 2’ye yakın yükselişle tamamlarken, yeni haftaya da değer kazancıyla başladı. Altında yaşanan değer kazancında, ABD 10 yıllık tahvillerinde ve dolar endeksinde yaşanan gevşeme etkili oldu. Peki, anlık çeyrek altın ve gram altın ne kadar? Altın düşer mi, yükselir mi?

Haberin Devamı

Altın fiyatları anlık ve canlı olarak takip ediliyor. Çeyrek altın ve gram altında yaşanan değişikliklere göre vatandaşlar alım ve satım işlemini gerçekleştiriyorlar. Hafta kapanışında gram altın, dolar kurunda ve ons altın fiyatında yaşanan yükselişin etkisiyle yukarı yönlü hareket etti. Biz Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Murat Özsoy, 'Yeni haftaya erken saatlerde yükseliş ile başlayan ons altında trendin devamının devrede olduğundan net şekilde bahsedebiliriz. Bundan sonraki ilk durak 1862 dolar olacaktır diye düşünüyorum. Buranın da aşılması halinde bu haftayı ons altının artıda kapatmasını beklerim.' dedi. Gram altın bugün 945,20 liradan alınıyor ve 945,40 liradan satılıyor.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın bugün 945,20 liradan alınıyor ve 945,40 liradan satılıyor.

Haberin Devamı

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın bugün 1.546,00 liradan alınıp, 1.562,00 liradan satılıyor.

ALTIN FİYATLARI CANLI TAKİP EKRANI-TIKLAYINIZ

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın bugün 3.087,00 liradan alınıyor, 6.213,00 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını 6.163,00 liradan alınıyor, 6.252,00 liradan satılıyor.

ALTIN FİYATLARI canlı takip: 23 Mayıs anlık çeyrek altın ve gram altın ne kadar Altın düşer mi, yükselir mi

ONS ALTIN HAFTAYI YÜKSELİŞLE TAMAMLAYABİLİR

Murat Özsoy – Biz Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı

ABD 10 yıllık tahvil faizinin yüzde 3 seviyesinin altına gevşemesi ve aynı zamanda ABD dolar endeksinin de düşüş gösterdiği geçen hafta bu iki önemli faktörün etkisiyle ons altın fiyatlarında yeniden bir toparlanma gördük. Bu toparlanma asıl olarak 1827 dolar seviyesinin üzerine çıkması ile kendisini gösterdi ve geçen hafta kapanışına doğru olan süreçte ons altında görünüm pozitife geçti.

Yeni haftaya erken saatlerde yükseliş ile başlayan ons altında trendin devamının devrede olduğundan net şekilde bahsedebiliriz. Bundan sonraki ilk durak 1862 dolar olacaktır diye düşünüyorum. Buranın da aşılması halinde bu haftayı ons altının artıda kapatmasını beklerim.

Haberin Devamı

ALTIN FİYATLARI canlı takip: 23 Mayıs anlık çeyrek altın ve gram altın ne kadar Altın düşer mi, yükselir mi

GRAM ALTINDA 935 TL SEVİYESİ KRİTİK

Gram altın için ise nerdeyse haftalardır 900TL’nin alım için uygun olduğunu hatta 900TL altında seviyeler de yakalanırsa, karlı alım fırsatlarının ortaya çıkacağından bahsetmiştim. Nitekim gram altın tahminlerimde beni yanıltmadı. Haftayı 945TL üzerinde gören gram altında yükseliş trendi henüz bitmedi diye düşünüyorum. Ne zaman ve ne tip bir içerikte çıkacağı henüz belli olmayan enflasyona endeksli tahvil dolar/TL kurunda bir düzeltme yaratabilir. Ancak bunun kalıcı olacağını düşünmüyorum. Dolayısıyla bu esnada gram altın fiyatında da bir gerileme olursa o zaman 935TL seviyesine doğru bir geri çekilmeyi takip etmek lazım. 935TL altına çekilme olmadığı takdirde gram altın varlıklarının elde tutulması ve yükseliş trendi ile birlikte hareket edilmesini destekliyorum. Şu anda halen ana yön kademeli şekilde yukarı olarak görülüyor.

 

BAKMADAN GEÇME!